PSCB: Sven Van Laere werkt mooi autosportprogramma uit

Het Belgische autosportseizoen is weer op gang geschoten en dit weekend maakt Circuit Zolder zich op voor de tweede meeting in evenveel weken. Op het programma in Limburg staat ook de première van de Porsche Sprint Challenge Benelux, een kampioenschap voor de echte liefhebbers van het legendarische merk Porsche. Bij de deelnemers vinden we ook de routinier Sven Van Laere, die dit jaar weer van de partij is in de nationale autosport. De Antwerpse ondernemer doet dat met Red Ant Racing, het team van vader en zonen Redant. Opvallend detail, vorig seizoen klopte de familie Redant, na een spannende strijd in de Porsche Cayman-klasse in Belcar, Sven Van Laere voor de titel!

Pas nu maakt Sven Van Laere zich op voor de eerste afspraak van het seizoen en dat heeft uiteraard alles te maken met de problemen rond Corona. Initieel stond er een programma op stapel in de Europese NASCAR series met Marc Goossens, maar de compleet herschikte kalender maakt dat dat niet mogelijk is.

Sven Van Laere: “En dus moest ik op zoek naar een evenwaardig alternatief, wat enige tijd vergde, maar via Marc Goossens kwam ik in contact met het team dat ons vorig seizoen geklopt had: Red Ant Racing van de familie Redant. Zij zetten een Porsche Cayman in de nieuwe Porsche Sprint Challenge Benelux in en gezien ik de promotoren van de Porsche competities goed ken, wist ik dat het een goede optie zou zijn. De Porsche Sprint Challenge Benelux is een echt Porsche kampioenschap voor de gentlemen rijders én de jonge talenten die uit het karting komen en hun eerste stappen willen zetten in de Porsche race-wereld. Het kampioenschap bestaat uit vijf meetings dit seizoen. We rijden samen met de Porsche Carrera Cup en dat in twee sprintwedstrijden en één langere race. Dit weekend is mijn teamgenoot Jimmy De Breucker, die we kennen uit onder meer Belcar en Creventic. Ik kijk er enorm naar uit om weer achter het stuur van een racewagen te kruipen.”

Sven Van Laere zien we dus terug in de vijf meetings van de Porsche Sprint Challenge Benelux, maar mogelijk werkt de Antwerpenaar nog een bijkomend programma uit, met de bekende uithoudingsraces in ons land.

“Maar dat is afhankelijk van de evolutie van de maatregelen rond sportmanifestaties. Dus kan ik daar nu niet veel over kwijt, dat nieuws volgt in de loop van de komende weken. We gaan nu eerste focussen op de wedstrijden van dit weekend, drie in het totaal, waarbij we ieder één sprintrace rijden en we samen de langere race afwerken.”

Persbericht

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIA WEC: Eerste pole voor de Porsche 963

Porsche Penske Motorsport heeft zijn eerste pole-position veroverd in het FIA World Endurance Championship WEC in Qatar. In een spannende strijd op het Lusail...

DTM: ENGSTLER KLAAR VOOR ZIJN TWEEDE SEIZOEN MET LAMBORGHINI

Luca Engstler maakt zich op voor nog een spannend seizoen in het DTM-kampioenschap, ditmaal als vertegenwoordiger van het Lamborghini Liqui Moly-team. Samen met Lamborghini-fabriekscoureur...

De KA100 maakt kartingsport meer toegankelijk

De nieuwe categorie KA100, die zijn opwachting maakt in de IAME Series Benelux 2024, verdeeld in twee klassementen (KA100 148 en KA100 158 –...
error: Content is protected !!