Q1 Trackracing besluit succesvol eerste seizoen met 4 nieuwe podiumplaatsen

Q1 Trackracing heeft het autosportseizoen 2021 in schoonheid afgesloten op het Spaanse circuit van Barcelona. Het Belgische team veroverde afgelopen weekend in de GT Cup Open Europe met zijn Porsches 911 GT3 Cup liefst vier podiumplaatsen, waaronder één zege, en besluit het seizoen als kampioen. Jan Lauryssen won de race op zondag en eindigt op een tweede plaats in het klassement, ondanks dat hij bij twee van de vijf verreden meetings niet aan de start stond.

“Na de eerdere puike prestatie functioneerde Q1 Trackracing dit weekend weer op topniveau”, stelt Nicolas Vandierendonck zondagavond trots in de paddock van het F1-circuit van Barcelona. “In beide races kwalificeerde een auto van ons team zich op pole en dat in een internationaal startveld met heel wat snelle jongens. Zo pakte Jan de pole op zaterdag en had de wagen die ik deelde met Dirk Schouten op zondag de beste uitgangspositie.”

(c) FotoSpeedy

“Jan reed een zeer sterke race op zaterdag, maar werd eigenlijk slachtoffer van zijn eigen succes”, lacht Vandierendonck. “Door zijn goede resultaten de voorbije races, moest hij twintig seconden langer stilstaan in de pitstraat dan zijn directe concurrenten. Het is bijzonder moeilijk om dat gat op de piste te dichten, hoewel hij daar wel leek in te lukken. Hij had echter wat pech toen de safety car op een verkeerd ogenblik op de baan kwam en strandde zo uiteindelijk op slechts 2 tellen van de winnaar, waardoor hij tevreden moest zijn met het zilver. Op het podium mochten Dirk en ikzelf Jan vergezellen, na wat voor ons een zeer lastige race was. Onze Porsche raakte beschadigd bij een tik tegen een curbstone en kende daardoor nadien weinig grip. Eigenlijk is het bijna een mirakel dat we nog een podiumplaats uit de brand hebben kunnen slepen. Filip Teunkens eindigde met Bas Schouten in de zusterwagen bovendien op de vierde plaats, waarmee hij bewijst zijn ruwe pace te hebben teruggevonden. Minder goed verliep het evenwel voor onze vierde wagen. De Porsche van Maciej Darmetko en Artur Janosz raakte zwaar beschadigd bij een aanrijding waardoor de Poolse tandem nadien zelfs verstek moest geven voor de tweede race.”

(c) FotoSpeedy

“Die tweede race werd niettemin een klinkend succes voor Q1 Trackracing, met een zege voor Jan en een tweede plaats voor de wagen van Dirk en mijzelf”, vervolgt de Shipex-rijder. “Vreemd genoeg, was het eigenlijk niet eens een zware opdracht. We reden in feite in niemandsland op de tweede plaats en als onze concurrenten het tempo iets verhoogden, konden wij dat perfect counteren. Jammer dat de wagen van Filip en Bas de finish niet zag na een mechanisch probleem, want drie bolides op het podium was de kers op de taart geweest. Het volledige team kan zich echter optrekken aan een collectief sterke prestatie. Kijk bijvoorbeeld maar naar de tweede kwalificatiesessie waar de drie wagens op plaatsen 1-2-3 eindigden op 1 tiende van elkaar of de tweede plaats van Jan in het klassement bij de rijders, hoewel hij vier races minder betwistte. Dat benadrukt de goede vorm over het ganse seizoen en met die spirit duiken we nu de winter in om het seizoen 2022 voor te bereiden!”

(c) FotoSpeedy

Q1 Trackracing

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

24H SPA EWC Motos: BMW Motorrad blikt terug naar 2022

De 2022-editie van de 24H SPA EWC Motos heeft een speciaal plekje in de herinneringen van het winnende trio van het BMW Motorrad World...

ADAC GT Masters start het nieuwe seizoen op het “Festival of Dreams” in Hockenheim

De ADAC GT Masters begint zijn 17e seizoen op het "Festival of Dreams" op de Hockenheimring Baden-Württemberg. Het evenement vindt plaats van 9 tot...

Mooie strijd in Assen tijdens de Porsche Sprint Challenge Benelux

Voor de tweede manche van de Porsche Sprint Challenge Benelux trokken de deelnemers en de teams richting het hoge noorden van Nederland. Het circuit...
error: Content is protected !!