Q1 Trackracing verovert AM-titel in Porsche Carrera Cup Benelux

Q1 Trackracing mag reeds in zijn eerste seizoen in de autosport een titel op zijn palmares schrijven. Jan Lauryssen kroonde zich namelijk kampioen in de AM-klasse van de competitieve Porsche Carrera Cup Benelux en dat met nog één meeting te gaan. Ook Nicolas Vandierendonck maakte zijn comeback na twee maand afwezigheid, terwijl Filip Teunkens opnieuw belangrijke stappen zette met als ambitie opnieuw op het podium te mogen plaatsnemen.

“De afgelopen maanden heb ik noodgedwongen de racehandschoenen in de kleerkast moeten leggen waardoor ik er erg naar uitkeek om dit weekend opnieuw achter het stuur te kruipen in de Porsche Carrera Cup Benelux”, vertelt Nicolas Vandierendonck. “Hoewel het tijdens de trainingen niet echt vlotte, vond ik tijdens de eerste race wel mijn draai. Ik had zelfs uitzicht op het podium, tot ik in de eindfase iets te hard pushte om de tweede plaats te veroveren en daarbij rond mijn as ging. Jammer, maar that’s racing. Op zondag raakte mijn radiator beschadigd toen ik werd aangereden, met een opgave tot gevolg. Hoewel het resultaat dus minder is dan verhoopt, hou ik wel een goed gevoel over aan de verplaatsing naar Groningen. Bovendien slaagde mijn teamgenoot Jan erin om nu reeds de titel te pakken in zijn klasse. Ongelooflijk knap, temeer het zijn debuutseizoen is in de autosport. Naast een pluim op zijn hoed, ook een blijk van de professionaliteit van Q1 Trackracing.”

(c) Ivan Tarantsov

“Ik ben enorm tevreden dat ik dit weekend kon vaststellen dat de snelheid opnieuw aanwezig is”, erkent Filip Teunkens zondagavond. “De kwalificaties verliepen goed, al werden mijn twee snelste tijden wel geschrapt. Ik zou buiten de limieten van de piste hebben gereden, maar dat konden we op onze onboardbeelden niet vaststellen. Door die beslissing startte ik iets verder op de grid dan verhoopt, maar tijdens de eerste wedstrijd vond ik al snel mijn ritme. Ik heb nog wel enkele stappen te zetten, maar voor mij was het belangrijk dat het verschil met de leiders in de klasse kleiner was dan eerder dit seizoen. Race 2 op zondag draaide uit op een teleurstelling. In de aanvangsfase week ik uit voor Nicolas die zijn positie verdedigde, maar daardoor kwam ik in aanraking met een andere deelnemer waarbij de ophanging van mijn Porsche 911 beschadigd werd en ik de handdoek moest werpen. Ik keer dus naar huis met een dubbel gevoel. Enerzijds voelde ik dat er meer in zat, anderzijds heb ik duidelijk progressie geboekt. Bovendien ben ik trots dat Jan in zijn eerste jaar in de autosport een titel op zijn conto heeft. Op naar de seizoensfinale in het Duitse Hockenheim over twee weken.”

“Je hoopt er uiteraard wel op en je denkt er wel aan, maar dat we op één meeting van het einde de titel al kunnen veiligstellen, is onverhoopt. Ik had een goed gevoel dit weekend, eigenlijk al vanaf de trainingen. Ik denk dat ik mijn beste kwalificatie ooit afwerkte, al moet ik wel erkennen dat ik wat ervaring miste in Assen. Race 1 draaide uit op een teleurstelling van formaat doordat ik na enkele bochten al werd aangetikt. Een concurrent kon mij vervolgens niet meer ontwijken, waarna de opgave wachtte. Ik was er dus op gebrand om op zondag terug te slaan. Mission Accomplished, want met een zege, en bovendien een zesde plaats in het algemene klassement, was mijn eerste titel een feit!”

Over twee weken trekt de Porsche Carrera Cup Benelux naar Duitsland, waar op de Hockenheimring de finale van het seizoen 2021 wordt verreden. Voor het zover is, tekent Q1 Trackracing volgende week present op de Autodromo Nazionale di Monza. De legendarische Italiaanse snelheidstempel is namelijk het strijdtoneel van de voorlaatste afspraak in de GT Cup Open waarvoor Q1 Trackracing liefst drie Porsche 911 GT3 Cup klaarstoomt.

Q1 Trackracing en foto’s met dank aan Ivan Tarantsov

(c) Ivan Tarantsov

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIM EWC: Sterk veld voor de 8 Uur van Spa Motos

Zevenendertig teams, waaronder 34 permanente FIM Endurance World Championship-ploegen, hebben zich ingeschreven voor het internationale motorrace-equivalent van een high-speed achtbaanrit, de 8 Uur van...

BMW M4 GT3 EVO onthuld op de Nürburgring

BMW M Motorsport heeft de nieuwste versie van hun succesvolle GT-racewagen, de BMW M4 GT3 EVO, gepresenteerd voorafgaand aan de 24 uur van de...

De parades, traditioneel hoogtepunt van SpaItalia!

SpaItalia is een evenement dat bestaat uit een geslaagde mix van circuitrijden, animaties in de paddock en het samenkomen van invoerders en clubs. Twee...
error: Content is protected !!