RedAnt Racing met grote ambities richting thuisrace in Spa

Na een klinkende zege in de 12 uur van Mugello trekt RedAnt Racing als leider in de 992-klasse naar de tweede manche van de Creventic 24H Series 2024, de 12 Uur van Spa. Op de #903 Porsche 992 GT3 Cup is het Kobe de Breucker onmogelijk om in de Ardennen aan de start te komen, Yannick en Ayrton Redant zullen er de wagen delen met de Litouwer Julius Adomavičius. Op de #904 Porsche zijn Peter Guelinckx, Michiel Haverans en Brent Verheyen vast van plan om beter te doen dan hun achtste plaats van Mugello.

Kou, regen, zelfs sneeuw, en af en toe een klein streepje zon: dat zijn de weersverwachtingen voor het Circuit van Spa-Francorchamps voor volgend weekend. Een Belgisch weertje dus. En dat vinden de bandenspecialisten van RedAnt Racing niet erg. Dat lieten ze vorig jaar al zien tijdens de 12 uur van Spa.

24H Series 2024 Creventic
Yannick Redant 

“De omstandigheden waren toen vergelijkbaar”, herinnert teambaas Bert Redant zich. “Via een uitgekiende strategie zijn we er toen tot twee keer toe in geslaagd om zelfs algemeen de leiding in handen te nemen. We kennen de Porsche 992 Cup ondertussen door en door, en weten hoe we in de regen de auto snel kunnen maken. In zo een omstandigheden valt bovendien het vermogenvoordeel van de krachtiger GT3’s weg en kunnen wij met onze minder dorstige Cup langer doorrijden. Zo schuif je automatisch naar voor.”

Op de in Mugello winnende Porsche #903 is Kobe de Breucker dit weekend verhinderd. Naast Yannick en Ayrton Redant krijgen we op de Ardense omloop de 23-jarige Litouwer Julius Adomavičius zien. Adomavičius is geen onbekende in de Creventic 24H Series. In 2022 finishte hij vijfde algemeen in de 12 uur van Spa en enkele weken later stond hij na de 12 Uur van Hockenheim zelfs op het algemene podium.

24H Series 2024 Creventic
RedAnt Racing

“We hadden al een tijdje contact met Julius”, legt team manager Marc Goossens uit. “Van de teams waar hij al voor gereden heeft kregen we heel wat positieve feedback, zowel voor zijn snelheid als zijn instelling als teamspeler. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat hij dit jaar voor ons de 24 uur van Dubai zou rijden, maar nadat die race van datum moest veranderen, bleek dat niet langer mogelijk. Toen we voor de race in Spa een rijder nodig bleken te hebben, stond hij helemaal bovenaan ons lijstje. Voorlopig is dit dus een one-off, maar het is niet uitgesloten dat we hem bij de 24 uurs-races van Portimao of Barcelona, wanneer er vier rijders per wagen actief zijn, opnieuw in RedAnt-kleuren zullen zien.”

De Champion Lubricants-Porsche van de broers Redant en Adomavičius heeft trouwens een nieuw kleedje meegekregen, wat de bolide er nog beter doet uitzien. “Naast de kans op een uitstekend resultaat is dat nog een goede reden voor de mensen van Champion Lubricants om dit weekend een aantal gasten uit te nodigen”, licht Goossens toe. “We zullen ons uiterste best doen om hen het nodige spektakel te bieden.”

24H Series 2024 Creventic
Brent Verheyen

Dat spektakel in de 992-klasse, dat zou ook wel eens van de andere Porsche van RedAnt Racing kunnen komen. Op de #904 Porsche zijn Peter Guelinckx, Michiel Haverans en Brent Verheyen er op gebrand om beter te doen dan in Mugello. “Maar eigenlijk hoeven ze zich daar niet te druk in te maken”, stelt Bert Redant. “Het kampioenschap kan nog alle kanten uit, en bovendien mag er aan het eind van het seizoen een schrapresultaat in rekening worden gebracht. Dat de jongens van de #904 in Spa aardig uit de voeten kunnen bewezen ze woensdag al, toen ze tijdens vrije trainingen sneller waren dan de #903. Ik heb het al eerder gezegd: het zou me niet verwonderen mochten we de grootste titelconcurrent van Yannick en Ayrton in eigen team moeten zoeken.”

De 12 uur van Spa start op zaterdag 20 april om 12u50, het tweede, zeven uur durende deel begint op zondag 21 april om 10u50, met een finish om 17u50. De race is live te volgen op het YouTube-kanaal van de 24H Series.

Foto’s met dank aan Bram Machiels en Gert Starckx!

carsandcurbs.com

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIM EWC: Sterk veld voor de 8 Uur van Spa Motos

Zevenendertig teams, waaronder 34 permanente FIM Endurance World Championship-ploegen, hebben zich ingeschreven voor het internationale motorrace-equivalent van een high-speed achtbaanrit, de 8 Uur van...

BMW M4 GT3 EVO onthuld op de Nürburgring

BMW M Motorsport heeft de nieuwste versie van hun succesvolle GT-racewagen, de BMW M4 GT3 EVO, gepresenteerd voorafgaand aan de 24 uur van de...

De parades, traditioneel hoogtepunt van SpaItalia!

SpaItalia is een evenement dat bestaat uit een geslaagde mix van circuitrijden, animaties in de paddock en het samenkomen van invoerders en clubs. Twee...
error: Content is protected !!