Regerend winnaar Independent Motorsports met Porsche naar de 24H of Zolder

Independent Motorsports verdedigt zijn overwinning in de 24 Hours of Zolder. Het West-Vlaamse team doet daarvoor echter geen beroep op de Lamborghini Huracán Super Trofeo waarmee het team het Belcar Endurance Championship 2019 betwist. Speciaal voor de 24 Hours of Zolder werd een Porsche 911 GT3 Cup van de laatste generatie aangeschaft. Daarenboven slaat Independent Motorsports de handen in elkaar met Dennis Retera, die vaste rijders Lieven Goegebuer, Xavier Stevens, Koen Wauters en Kris Wauters vervoegt.

“Onze zege bij de vorige 24 Hours of Zolder bewees de slagkracht van ons team op hoog niveau. Het was een bekroning voor het ganse team na jaren van hard werk”, vertelt teameigenaar Lieven Goegebuer opgetogen. “Echter bleek dat met de komst van de CN Prototypes onze Porsche niet snel genoeg meer was om in de kortere races voor de zege te strijden, dus besloten we een Lamborghini aan te schaffen. De overstap van Porsche naar Lamborghini bleek echter lastiger dan verhoopt, maar bij de vorige race in Spa pakten we ons eerste podium. De Lamborghini Huracán is over één ronde intrinsiek sneller dan de Porsche waarmee we vorig jaar de 24 Hours of Zolder wonnen. Het verbruik ligt echter ook hoger en de insiders weten dat je een etmaalrace vaak wint of verliest in de pitlane.”

“Dat heeft ons doen besluiten om na heel wat rekenwerk en simulaties opnieuw een programma uit te werken rond de Porsche 911. We schaften bij Porsche Motorsport de laatste generatie van de wagen aan en willen zo maximaal profiteren van het lage verbruik en de legendarische betrouwbaarheid van de Porsche 911 om een gooi te doen naar een tweede opeenvolgende zege in de 24 Hours of Zolder. Waar we vorig jaar een huzarenstukje realiseerden door met de zege aan de haal te gaan, wacht ons dit jaar echter een zo mogelijk nog zwaardere taak. De concurrentie van de intrinsiek snellere prototypes is groot, in aantal zijn ze met meer dan vorig jaar. Maar we gaan strijden met het mes tussen de tanden en we weten dat we met Xavier Stevens, de broers Koen en Kris Wauters en mezelf een betrouwbare line-up hebben. We voegen daar bovendien nog Dennis Retera aan toe. Dat is iemand die in onze contreien misschien iets minder gekend is, maar hij is zeer snel, heeft veel ervaring en racete bovendien in het verleden reeds samen met Koen Wauters.”

De 24 Hours of Zolder staat geprogrammeerd in het weekend van 10 en 11 augustus 2019. Alvorens de actie begint op donderdag met trainingen en kwalificaties, is er op woensdag de ondertussen traditionele parade van het circuit naar het gemeentehuis in Heusden-Zolder, waar de verplichte rijdersbriefing wordt gehouden.

Bron: Independent Motorsports

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIA WEC: Twee auto’s voor Iron Lynx in de nieuwe LMGT3-categorie

Iron Lynx heeft bekend gemaakt dat het zal deelnemen aan het FIA World Endurance Championship van 2024, waarbij het team twee Lamborghini Huracán GT3...

John Wartique: “Aan de finish van de Spa Rally staan was al een overwinning op zich”

Door de finish van de Spa Rally te halen bereikten John Wartique en Maxime Andernack het doel dat ze zich voor de start van...

Jimmy D’hondt pakt zijn tweede titel in de BRC Master Cup

Door de afwezigheid van de Nederlanders Roger Hodenius en Jos Verstappen had Jimmy D'hondt aan een 14de plaats in de Spa Rally voldoende om...
error: Content is protected !!