Renault F1-baas Cyril Abiteboul verlaat het team

De Franse groep Renault maakte zonet bekend dat Laurent Rossi met ingang van 11 januari benoemd is tot nieuwe CEO van Alpine en daarmee ook de F1-activiteiten voor zijn rekening zal nemen. Hij zal rapporteren aan Luca De Meo, Chief Executive Officer van Groupe Renault. Na ruim twintig jaar komt er dus een einde aan de samenwerking met Cyril Abiteboul en het Franse automerk.

Cyril Abiteboul

“Ik wil de Renault Groupe bedanken voor het feit dat ze me jarenlang hebben vertrouwd, vooral met de herlancering en wederopbouw van het team sinds 2016. De solide basis van het raceteam en de entiteiten in Frankrijk en Engeland die in deze jaren zijn opgebouwd, de strategische evolutie van de sport naar een economisch duurzamer model, en meer recentelijk het Alpine-project dat een hernieuwd gevoel van betekenis en dynamiek geeft, wijzen allemaal op een heel mooi traject. Ik wil Luca De Meo bedanken voor de kansen en het vertrouwen in mij, en ik wens de nieuwe structuur binnen Renault veel succes toe.”

Luca De Meo, Chief Executive Officer van Groupe Renault: “Ik wil Cyril hartelijk bedanken voor zijn onvermoeibare inzet, die het Renault F1-Team vorig seizoen met name van de voorlaatste plaats in 2016 naar enkele podia leidde. Zijn uitstekend werk in de F1 sinds 2007 stelt ons in staat om met een sterke blik naar de toekomst te kijken. Met ons nieuw team Alpine F1 willen we dit jaar de podia opnieuw veroveren.”

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIA WEC: Twee auto’s voor Iron Lynx in de nieuwe LMGT3-categorie

Iron Lynx heeft bekend gemaakt dat het zal deelnemen aan het FIA World Endurance Championship van 2024, waarbij het team twee Lamborghini Huracán GT3...

John Wartique: “Aan de finish van de Spa Rally staan was al een overwinning op zich”

Door de finish van de Spa Rally te halen bereikten John Wartique en Maxime Andernack het doel dat ze zich voor de start van...

Jimmy D’hondt pakt zijn tweede titel in de BRC Master Cup

Door de afwezigheid van de Nederlanders Roger Hodenius en Jos Verstappen had Jimmy D'hondt aan een 14de plaats in de Spa Rally voldoende om...
error: Content is protected !!