Renault F1-baas Cyril Abiteboul verlaat het team

De Franse groep Renault maakte zonet bekend dat Laurent Rossi met ingang van 11 januari benoemd is tot nieuwe CEO van Alpine en daarmee ook de F1-activiteiten voor zijn rekening zal nemen. Hij zal rapporteren aan Luca De Meo, Chief Executive Officer van Groupe Renault. Na ruim twintig jaar komt er dus een einde aan de samenwerking met Cyril Abiteboul en het Franse automerk.

Cyril Abiteboul

“Ik wil de Renault Groupe bedanken voor het feit dat ze me jarenlang hebben vertrouwd, vooral met de herlancering en wederopbouw van het team sinds 2016. De solide basis van het raceteam en de entiteiten in Frankrijk en Engeland die in deze jaren zijn opgebouwd, de strategische evolutie van de sport naar een economisch duurzamer model, en meer recentelijk het Alpine-project dat een hernieuwd gevoel van betekenis en dynamiek geeft, wijzen allemaal op een heel mooi traject. Ik wil Luca De Meo bedanken voor de kansen en het vertrouwen in mij, en ik wens de nieuwe structuur binnen Renault veel succes toe.”

Luca De Meo, Chief Executive Officer van Groupe Renault: “Ik wil Cyril hartelijk bedanken voor zijn onvermoeibare inzet, die het Renault F1-Team vorig seizoen met name van de voorlaatste plaats in 2016 naar enkele podia leidde. Zijn uitstekend werk in de F1 sinds 2007 stelt ons in staat om met een sterke blik naar de toekomst te kijken. Met ons nieuw team Alpine F1 willen we dit jaar de podia opnieuw veroveren.”

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Mattia Binotto wordt nieuwe leider van Audi’s Formule 1-project

Mattia Binotto wordt de nieuwe leider van Audi's Formule 1-project, dat op 1 augustus begint. Audi bereidt zich voor op zijn intrede in de...

IAME Series Benelux: 5 winnaars openen hun palmares in Genk

Meer dan twee maanden na het raceweekend in Ostricourt gingen de IAME Series Benelux terug van start op het circuit van Karting Genk het...

Frikadelli Racing maakt gastoptreden in de GT World Challenge Europe

Frikadelli Racing zal van 26-28 juli 2024 een gastoptreden maken in de GT World Challenge Europe op de Nürburgring met hun Ferrari 296 GT3,...
error: Content is protected !!