Ricardo Feller en Christopher Mies pakken de zege voor Audi en pakken de leiding in het Duitse GT-kampioenschap

Het Land-motorsport duo heeft zijn poleposition omgezet naar een overwinning tijdens de zevende manche van de ADAC GT Masters op de DEKRA Lausitzring. Voor de Audi-coureurs is het de tweede zege van het seizoen en pakken daarmee ook meteen de leiding in het kampioenschap. De wedstrijd werd met rode vlag gedurende 4o minuten stilgelegd en twee keer moest de safety car uitrukken. Luca Stolz en Maro Engel konden de tweede plaats verzilveren achter het stuur van de Mercedes AMG voor het Toksport WRT Team. Het Grasser-duo Mirko Bortolotti en Albert Costa verloren één plaats tegenover de startpositie en vervolledigde het podium met een derde plek.

Feller verdedigde zijn poleposition goed en kwam als leider door de eerste bocht na de start. Geleidelijk aan nam hij afstand van de concurrentie en gaf het stuur door aan zijn teamgenoot Mies met ruim 3,5 seconden voorsprong. De Duitser liep nog verder uit tot vijf seconden op de rest van het peloton tot de wedstrijd werd stilgelegd met code rood. Nadat de Mercedes-AMG van Jules Gounon olie op de baan lekte waarschijnlijk door een aanrijding eerder, waardoor het gevaar voor een gladde ondergrond reëel was, werd de race onderbroken met nog 20 minuten op de klok. Na de herstart voerde Maro Engel de druk langzaam op bij Mies, maar tot twee keer toe overleefde de Duitser de safety car-fase en bleef aan de leiding tot de finish. Door deze eindoverwinning pakt Audi-coureur Feller ook nog eens waardevolle punten in de Pirelli Junior-competitie.

Ricardo Feller: “Dat was de perfecte dag voor ons. Ik ben blij met het resultaat. De poleposition was een fantastische start van de dag, hierdoor waren we in staat om de leiding in de race goed te verdedigen. Ik kon in mijn stint een goed tempo neerzetten zonder de banden zwaar te belasten. Chris bracht de auto na de pitstop veilig thuis. Buiten zitten kijken naar de slotfase was veel zenuwslopender dan zelf in de auto te zitten. Ik heb echter alle vertrouwen in Chris en hij heeft de overwinning op indrukwekkende wijze mee naar huis genomen.”

Christopher Mies: “De race was op het einde vooral heel hard werken. Maro was altijd heel dichtbij tijdens de twee herstarts. Het was niet zo gemakkelijk om hem van mij af te schudden als ik dacht dat het zou zijn, aangezien hij precies wist wat ik van plan was te doen. We remden allebei erg laat voor de eerste bocht, maar ik bleef vooraan. Het moet ontzettend spannend zijn geweest voor de toeschouwers.”

Luca Stolz en Maro Engel

Het Mann-Filter duo Raffaele Marciello en Maximilian Buhk eindigde op de vierde plaats, en behouden zo hun tweede plaats in het algemene klassement. De vijfde plaats ging naar de lokale favoriet Mike David Ortmann en Clemens Schmid in de andere GRT Grasser-Lamborghini, hun beste resultaat van het seizoen. Zesde en beste plaats voor Porsche met het duo David Jahn en Jannes Fittje. BMW-fabrieksrijders Nick Yelloly en Jesse Krohn leverden een indrukwekkende strijd voor de zevende plaats, Yelloly was bij de start betrokken bij een spin en zakte op een gegeven moment terug naar de 25e plaats. Rolf Ineichen en Franck Perera zorgden met een achtste plaats dat er drie Grasser Lamborghini’s in de top tien zaten. Porsche-coureurs Joel Eriksson en Julien Andlauer eindigden als negende in hun eerste optreden voor Küs Team Bernhard. De tiende plaats ging naar Elia Erhart en Pierre Kaffer in een andere Audi R8 LMS (Rutronik Racing by Tece).

Joel Eriksson en Julien Andlauer

Michael Ammermüller en Mathieu Jaminet die voor de race nog als leiders in het kampioenschap aan de start stonden hadden pech. Ammermüller die de start voor zijn rekening nam kwam in de tweede ronde in contact met een andere wagen en spinde, hierdoor zakte de Duitser helemaal naar de staart van het veld. Of dat nog niet voldoende was kreeg Ammermüller vervolgens ook nog een drive-through penalty voor de botsing met Nick Yelloly. Meer dan een 13e plaats zat er voor de SSR Performance-Porsche niet meer in.

Michael Ammermüller en Mathieu Jaminet
Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIM EWC: Sterk veld voor de 8 Uur van Spa Motos

Zevenendertig teams, waaronder 34 permanente FIM Endurance World Championship-ploegen, hebben zich ingeschreven voor het internationale motorrace-equivalent van een high-speed achtbaanrit, de 8 Uur van...

BMW M4 GT3 EVO onthuld op de Nürburgring

BMW M Motorsport heeft de nieuwste versie van hun succesvolle GT-racewagen, de BMW M4 GT3 EVO, gepresenteerd voorafgaand aan de 24 uur van de...

De parades, traditioneel hoogtepunt van SpaItalia!

SpaItalia is een evenement dat bestaat uit een geslaagde mix van circuitrijden, animaties in de paddock en het samenkomen van invoerders en clubs. Twee...
error: Content is protected !!