ROWE RACING trekt naar Barcelona voor de titel

ROWE RACING heeft een indrukwekkend seizoen achter de rug in de GT World Challenge Europe en staat nu voor de seizoensfinale in Barcelona. Met onder andere een een-tweetje in Monza en de overwinning in de 24 uur van Spa heeft het team zich in de strijd gemengd voor de Endurance Cup voor teams en coureurs.

ROWE RACING heeft 15 punten achterstand op de leiders in de teamstand. Om de titel te winnen, moet het team ten minste als derde eindigen en het extra punt voor poleposition in Barcelona scoren, op voorwaarde dat de rivalen een overeenkomstig slechter resultaat behalen. In de rijdersstand bedraagt de achterstand van Spa-winnaars Philipp Eng, Marco Wittmann en Nick Yelloly 18 punten, dus ze hebben minstens de tweede plaats nodig om de eindzege te pakken.

SRO 2023 Spa 24H
Marco Wittmann, Nick Yelloly en Phillip Eng

Het #98 BMW M4 GT3-team heeft dit seizoen al bewezen dat ze vooraan kunnen racen. Ze pakten poleposition en de overwinning in Monza en wonnen de 24 uur van Spa. Het BMW Junior Team met zusterauto #998 is al een keer als tweede op het podium geëindigd.

Hoewel BMW nog nooit heeft gewonnen op het Circuit de Catalunya-Barcelona, ziet ROWE RACING dit als extra motivatie. De structurele veranderingen aan het circuit stemmen hen optimistisch, omdat ze het karakter van de BMW M4 GT3 ondersteunen. ROWE RACING claimde in 2019 al hun eerste poleposition in Barcelona.

SRO 2023
BMW Junior Team

Het raceweekend in Barcelona begint met vrije training en pre-kwalificatie op zaterdag, gevolgd door kwalificatie en de drie uur durende race op zondag. ROWE RACING zal er alles aan doen om het seizoen met nog een succes af te sluiten.

carsandcurbs.com

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Porsche Supercup: Jonge coureurs domineren 31e seizoen

Het 31e seizoen van de Porsche Mobil 1 Supercup werd gekenmerkt door opvallende prestaties van jonge coureurs. De 20-jarige Deense Porsche Junior, Bastian Buus,...

Team RaceArt keert voor het eerst sinds 2019 terug in de Porsche Carrera Cup Benelux

Team RaceArt keert terug naar de Porsche Carrera Cup Benelux en verwelkomt Sam Jongejan, de regerend kampioen van de BetCity Mazda MX-5 Cup, als...

De Fun Cup powered by Hankook aan de vooravond van een nieuw tijdperk

Het leven bestaat uit verschillende hoofdstukken, een vaststelling die ook geldt voor de Fun Cup powered by Hankook. Na de voorbije aankondiging dat Marc...
error: Content is protected !!