Saintéloc Racing bevestigt Audi-line-up

Saintéloc Racing heeft de opstelling van de coureurs bevestigd voor zijn aanval op de Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS van dit jaar met twee auto’s.

Saintéloc, een van de langst dienende teams op de grid, zal dit seizoen opnieuw Audi-machines inzetten, met een paar auto’s die zullen strijden om het volledige kampioenschap van 10 ronden. In de Endurance Cup zal de bekende #25-machine een geheel nieuwe Pro-crew van Chris Mies, Patric Niederhauser en Lucas Légeret bevatten.

Hoewel hij niet eerder deel uitmaakte van een seizoensinspanning voor Saintéloc, reed Niederhauser vorig jaar voor de ploeg tijdens de TotalEnergies 24 Hours of Spa, terwijl Légeret meedeed voor een paar Intercontinental GT Challenge Powered by Pirelli-uitstapjes. Mies heeft weinig introductie nodig, aangezien hij al meer dan tien jaar concurreert met een groot aantal toonaangevende Audi GT3-teams.

Op de zusterauto #26 zullen Aurélien Panis, Nicolas Baert en César Gazeau strijden in de Silver-klasse van de Endurance Cup. Panis keert terug naar het team waar hij zich in 2021 heeft aangesloten, terwijl zijn andere bemanningsleden respectievelijk overstappen naar de TCR- en GT4-competitie.

In de Sprint Cup zullen Niederhauser en Panis de #25-auto delen, terwijl Baert in de #26 wordt vergezeld door Gilles Magnus. Laatstgenoemde stapt ook over van toerwagens die voor Audi in een aantal internationale series hebben gereden.

“In onze geschiedenis hebben we vaak de wens gehad om jonge coureurs te helpen vooruitgang te boeken, en dit zal duidelijk onze filosofie zijn met onze 2022-ploegen, vooral in de Silver Cup”, zei teambaas Sébastien Chetail.

“Sommige coureurs zullen voor het tweede jaar met ons en in de Audi R8 LMS GT3 strijden en we hopen dat ze de volgende stap in hun carrière zullen zetten. We kunnen altijd rekenen op de steun van Audi Sport, met officiële coureurs die onze jonge talenten kunnen ondersteunen en hopelijk onze kleuren laten schitteren.”

De auto’s van Saintéloc staan ​​momenteel op het circuit op Circuit Paul Ricard voor de eerste ochtend van de pre-season test.

Bron: SRO Motorsport

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Jimmy D’hondt gaat voor drie op een rij in de BRC Master Cup

Mede omdat Roger Hodenius en Jos Verstappen hun kansen niet verdedigden in de laatste wedstrijd van het seizoen in Spa, werd Jimmy D'hondt vorig...

Jan Lauryssen met Belgium Racing op zegejacht in GT Cup Europe

Jan Lauryssen verdedigt in 2024 de kleuren van het Limburgse Belgium Racing Team. De Kempenaar ontpopte zich de voorbije seizoenen tot een referentie in...

Rally van Haspengouw: De Clio’s favoriet tussen de boomgaarden

Ook dit jaar zorgt de 2WD Trophy voor een lage instapdrempel in het Kroon-Oil Belgian Rally Championship. In de 2WD Trophy wordt immers gereden...
error: Content is protected !!