Schubert Motorsport bovenaan voor Manthey EMA tijdens DTM-test in Hockenheim

Schubert Motorsport domineerde de DTM-testdagen op het circuit van Hockenheim, met René Rast als snelste coureur, gevolgd door teamgenoten Sheldon van der Linde en Marco Wittmann. Het eerste officiële evenement van het seizoen 2024 bracht niet alleen veel actie op het circuit, maar ook tal van mediaverplichtingen, waaronder fotoshoots, interviews en tv-opnames met ProSieben, de exclusieve tv-partner van de DTM.

Gedurende vier testsessies op het legendarische circuit van Baden-Württemberg verzamelden de teams belangrijke data en testten ze verschillende afstellingen om hun auto’s optimaal voor te bereiden op de seizoensopener in Oschersleben, gepland van 26 tot 28 april.

DTM 2024
Sheldon van der Linde – Marco Wittmann

René Rast, de drievoudig DTM-kampioen, zette al vroeg de toon door de snelste tijd van 01:37.077 te klokken in de BMW M4 GT3 van Schubert Motorsport. “We benaderen zo ongeveer de tijden van vorig jaar, maar ik ben ervan overtuigd dat we nog kunnen verbeteren,” merkte Rast op. Sheldon van der Linde, zijn teamgenoot, volgde nauwlettend op de tweede plaats, terwijl Marco Wittmann als derde eindigde. Deze prestaties benadrukten de indrukwekkende vorm van Schubert Motorsport tijdens de tests.

DTM 2024
Ayhancan Güven

Nieuwkomer Ayhancan Güven maakte meteen een sterke indruk voor zijn nieuwe team, Manthey EMA, door de vierde plaats te veroveren in zijn Porsche 911 GT3 R. Ook de regerend kampioen Thomas Preining liet zijn vorm zien met een vijfde plaats.

DTM 2024
Arjun Maini

Arjun Maini van het Mercedes-AMG Team HRT was de meest actieve coureur van de tests, met maar liefst 133 afgelegde ronden, het hoogste aantal onder alle coureurs. “De tests verliepen echt goed voor ons,” zei Maini. “Voor een coureur is het van cruciaal belang om met vertrouwen het seizoen in te gaan. Dat is de sleutel tot succes.”

carsandcurbs.com

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIM EWC: Sterk veld voor de 8 Uur van Spa Motos

Zevenendertig teams, waaronder 34 permanente FIM Endurance World Championship-ploegen, hebben zich ingeschreven voor het internationale motorrace-equivalent van een high-speed achtbaanrit, de 8 Uur van...

BMW M4 GT3 EVO onthuld op de Nürburgring

BMW M Motorsport heeft de nieuwste versie van hun succesvolle GT-racewagen, de BMW M4 GT3 EVO, gepresenteerd voorafgaand aan de 24 uur van de...

De parades, traditioneel hoogtepunt van SpaItalia!

SpaItalia is een evenement dat bestaat uit een geslaagde mix van circuitrijden, animaties in de paddock en het samenkomen van invoerders en clubs. Twee...
error: Content is protected !!