Sebring: Glickenhaus piekt tijdens eerste sessie

Tijdens de eerste officiële sessie van het FIA World Endurance Championship 2022, de 1000 Miles of Sebring, werd het tempo bepaald door de Hypercars. Tijdens de Prologue werden de tabellen steeds aangevoerd door de LMP2-auto’s, maar deze keer was het de dubbele winnaar van de 24 uur van Le Mans en voormalig WEC-kampioen Romain Dumas, die de snelste was achter het stuur van de Glickenhaus 007.

Het Belgische WRT Team bepaalde het tempo in de LMP2-categorie, voor Prema Orlen Team en United Autosports USA. In de LMGTE Pro-klasse ging de 1-2 naar het Porsche GT-team, de nummer 92 was net wat sneller dan de zusterwagen met het nummer 91, het Corvette Racing-team vervolledigde de top drie.

Ook in de LMGTE Am-klasse stond het merk uit Stuttgart bovenaan, waarbij Team Project 1-coureur Matteo Cairoli sneller was dan de Aston Martin van het Northwest AMR-team.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

24H SPA EWC Motos: BMW Motorrad blikt terug naar 2022

De 2022-editie van de 24H SPA EWC Motos heeft een speciaal plekje in de herinneringen van het winnende trio van het BMW Motorrad World...

ADAC GT Masters start het nieuwe seizoen op het “Festival of Dreams” in Hockenheim

De ADAC GT Masters begint zijn 17e seizoen op het "Festival of Dreams" op de Hockenheimring Baden-Württemberg. Het evenement vindt plaats van 9 tot...

Mooie strijd in Assen tijdens de Porsche Sprint Challenge Benelux

Voor de tweede manche van de Porsche Sprint Challenge Benelux trokken de deelnemers en de teams richting het hoge noorden van Nederland. Het circuit...
error: Content is protected !!