Seizoensopener WTCR verplaatst naar Circuit Zolder

De openingsmanche van de World Touring Car Cup 2020 die normaal zou starten op 12 en 13 september op de Salzburgring is verplaatst naar het Circuit van Zolder. Als gevolg van de COVID-19-pandemie werd er beslist om het evenement niet te laten doorgaan in Oostenrijk. Samen met promotor François Ribeiro en de FIA werd er naar een alternatief gezocht.

François Ribeiro: “Circuit Zolder is een gewaardeerde en langdurige partner met een sterke staat van dienst op het gebied van internationale motorsportevenementen. We zitten natuurlijk achter gesloten deuren, maar we kijken uit naar een succesvol weekend in België op een circuit dat zeer geschikt is voor toerwagenraces en in een land met grote belangstelling voor WTCR.”

“Aangezien we bijna geen tijd hadden, was de prioriteit om een ​​vervangende locatie te vinden die aan al onze verwachtingen en eisen voldeed op de aangegeven datum en die het waard was om het eerste evenement van het nieuwe seizoen te organiseren. Na maanden wachten hadden we een locatie nodig die zorgt voor een sterke start van het WTCR 2020. Zolder brengt dat zeker. We danken de FIA ​​en voorzitter Jean Todt voor hun goedkeuring op zo’n korte termijn, het management van Circuit Zolder voor hun hulp en al onze stakeholders voor hun begrip.” 

Naast de openingsmanche van het WTCR-seizoen 2020, is Zolder op 10 september ook de locatie voor de officiële WTCR-test. Uiteraard zal alles achter gesloten deuren plaatsvinden, over de timing en andere details van het evenement zal later nog gecommuniceerd worden.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland begint het nieuwe seizoen in Imola

Het nieuwe seizoen van de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland gaat van start op het circuit van Imola, Italië, met een indrukwekkend veld van...

RedAnt Racing met grote ambities richting thuisrace in Spa

Na een klinkende zege in de 12 uur van Mugello trekt RedAnt Racing als leider in de 992-klasse naar de tweede manche van de...

NTC 2024 in de volgende bocht van het Junior Black Knights Team

De eerste van zeven races van het seizoen vindt dit weekend plaats in Assen (Nederland) voor de drie aanstormende Belgische rijders. De beste jonge coureurs...
error: Content is protected !!