Seizoensopener WTCR verplaatst naar Circuit Zolder

De openingsmanche van de World Touring Car Cup 2020 die normaal zou starten op 12 en 13 september op de Salzburgring is verplaatst naar het Circuit van Zolder. Als gevolg van de COVID-19-pandemie werd er beslist om het evenement niet te laten doorgaan in Oostenrijk. Samen met promotor François Ribeiro en de FIA werd er naar een alternatief gezocht.

François Ribeiro: “Circuit Zolder is een gewaardeerde en langdurige partner met een sterke staat van dienst op het gebied van internationale motorsportevenementen. We zitten natuurlijk achter gesloten deuren, maar we kijken uit naar een succesvol weekend in België op een circuit dat zeer geschikt is voor toerwagenraces en in een land met grote belangstelling voor WTCR.”

“Aangezien we bijna geen tijd hadden, was de prioriteit om een ​​vervangende locatie te vinden die aan al onze verwachtingen en eisen voldeed op de aangegeven datum en die het waard was om het eerste evenement van het nieuwe seizoen te organiseren. Na maanden wachten hadden we een locatie nodig die zorgt voor een sterke start van het WTCR 2020. Zolder brengt dat zeker. We danken de FIA ​​en voorzitter Jean Todt voor hun goedkeuring op zo’n korte termijn, het management van Circuit Zolder voor hun hulp en al onze stakeholders voor hun begrip.” 

Naast de openingsmanche van het WTCR-seizoen 2020, is Zolder op 10 september ook de locatie voor de officiële WTCR-test. Uiteraard zal alles achter gesloten deuren plaatsvinden, over de timing en andere details van het evenement zal later nog gecommuniceerd worden.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Fun Cup powered by Hankook: we zijn vertrokken!

Het seizoen 2023 van de Fun Cup powered by Hankook gaat dit weekend van start in Mettet. Op het menu staat een eerste race...

De Fun Cup en Torfs Compact Machinery verlengen hun samenwerking

Ook tijdens het seizoen 2023 van de Fun Cup powered by Hankook slaan Kronos Events en Torfs Compact Machinery de handen in elkaar.  De kleuren...

CrowdStrike 24 Hours of Spa klaar voor recordgrid met 72 auto’s

De CrowdStrike 24 uur van Spa is het prestigieus autosportevenement dat in de zomer van 2023 plaatsvindt in Spa-Francorchamps. Het evenement zal bestaan uit...
error: Content is protected !!