Simon Pilate: Eerste seizoen eindigt met twee podiumplaatsen in de EuroNASCAR 2

Onze landgenoot Simon Pilate kijkt terug op een uitputtend raceweekend met maar liefst vier wedstrijddagen op het Circuit van Ricardo Tormo in Valencia, Spanje. Het was niet bepaald een rustig weekend voor de Feed Vict Racing-coureur en zijn team, vooral de temperatuursverschillen en het koude weer tussen de wedstrijden maakte het extra moeilijk om de juiste afstelling te vinden van de wagen.

Race 1

De eerste race mocht Pilate vertrekken vanop de 10de gridplaats, onmiddellijk kon hij twee plaatsen goedmaken na een uitstekend start. Maar na de eerste bocht reageerde het gaspedaal niet meer en viel het vermogen van de wagen volledig weg. Hij kon het technisch probleem oplossen aan de kant van de baan maar moest zijn weg hervatten met vier ronden achterstand op de rest van het peloton. Hij kwam uiteindelijk als laatste onder de finishvlag door maar kon wel de 8ste snelste tijd neerzetten tijdens de wedstrijd.

Race 2

Vanaf positie acht kon hij de tweede race aanvangen op het einde van de dag, de zon stond laag en was een extra factor om rekening mee te houden. 

“De tweede race was bijzonder hectisch”, zei Simon Pilate. “Ik moest vechten als een duivel! Ik ben een Belg, toch? Bij de start klom ik direct naar de 6de plaats samen met Julie Landauer ( nr. 11 PK Carsport), maar ze zag me niet en contact was onvermijdelijk. Met een krom stuurwiel kon ik de wedstrijd verderzetten. De wagen liep niet meer zo vlot maar ik kon toch nog als zesde over de finish komen. Goed voor de derde plaats bij de Rookies en meteen ook mijn eerste podium van het weekend!”

Race 3

De laatste twee wedstrijden in de Nascar Whelen Euro Series zouden verreden worden voor dubbele punten. Op dat moment stond Pilate op de 10de plaats in het algemeen kampioenschap. Opnieuw raakte onze Belg betrokken bij een aanrijding en verloor hij heel wat plaatsen in het veld nadat hij eerder vanop de zevende positie mocht starten. Maar geleidelijk aan vocht hij zich een weg terug naar voren en kwam als vierde onder de zwart-wit geblokte door, net naast het algemene podium. 

“Toch een beetje teleurgesteld maar ook weer heel trots op mijn beste resultaat van het seizoen. Het algemene podium missen op 1 plek na, ja dat was even balen. We hadden samen met het team vooruitgang geboekt in de afstelling van de wagen, maar op de rechte stukken kwam ik net iets te kort. Het niveau van de Rookies lag dit jaar veel hoger dan andere jaren, in de top-tien stonden maar liefst zes debutanten.”

Seizoensfinale op zondag

Van start-tot-finish kon Pilate zijn zesde startplaats behouden en verdedigen. Ook deze keer kwam hij net tekort om een aanval te plaatsen op de top-vijf, maar door een perfecte wedstrijd te rijden zonder ook maar één fout kon hij de zesde plaats vasthouden tot aan het einde. Opnieuw mocht hij plaatsnemen op het laatste schavot bij de Rookies, zijn tweede podium in Valencia.

Door zijn sterke prestaties tijdens de laatste twee rondes wist de Feed Vict Racing-coureur nog twee plaatsen goed te maken in kampioenschap. Uiteindelijk eindigde hij op een knappe 8ste plaats in het algemene EuroNASCAR 2-kampioenschap en werd meteen ook beste Belg. Bij de Rookies eindigde Pilate op de 4de plaats en dit in zijn allereerste EuroNASCAR-seizoen.

“Ik kan terugkijken op een goed en consistent seizoen. Vier wedstrijden werden echter verpest door technische problemen of contact met andere wagens, maar dat hoort bij het spel. Mijn progressie is uitstekend en ik heb het seizoen kunnen afsluiten met 2 podiums. Ik heb veel geleerd van mijn fouten en zwakke punten dit jaar. De verwachtingen van Jacques Villeneuve en Patrick Lemarié zijn voor dit seizoen ingelost en we werken nu al aan het volgende seizoen! Ik wil hen bedanken samen met al mijn fans, mijn familie en het hele team. Zonder hen was dit niet mogelijk!”

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIM EWC: Sterk veld voor de 8 Uur van Spa Motos

Zevenendertig teams, waaronder 34 permanente FIM Endurance World Championship-ploegen, hebben zich ingeschreven voor het internationale motorrace-equivalent van een high-speed achtbaanrit, de 8 Uur van...

BMW M4 GT3 EVO onthuld op de Nürburgring

BMW M Motorsport heeft de nieuwste versie van hun succesvolle GT-racewagen, de BMW M4 GT3 EVO, gepresenteerd voorafgaand aan de 24 uur van de...

De parades, traditioneel hoogtepunt van SpaItalia!

SpaItalia is een evenement dat bestaat uit een geslaagde mix van circuitrijden, animaties in de paddock en het samenkomen van invoerders en clubs. Twee...
error: Content is protected !!