South Belgian Rally: 18 Rally2-bolides aan de start!

Er hoeft geen twijfel over te bestaan: de South Belgian Rally, op zaterdag 19 maart de tweede manche van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship 2022, kan rekenen op een uitzonderlijk startveld, in elke categorie! Bij de Rally2’s, oftewel de topcategorie in het nationale kampioenschap, kan men zelfs spreken van een vijfsterrendeelnemerslijst, met niet minder dan 18 inschrijvingen. En niet van de minste…

Stéphane Lefebvre en Xavier Portier (Citroën C3 Rally2) horen als laureaten van de Haspengouwrally uiteraard bij de favorieten… maar ze zullen op stevig weerwerk kunnen rekenen. Tegenover hen staat een heel peloton tenoren, met onder andere Ghislain de Mévius en Johan Jalet (Skoda Fabia Rally2), winnaars van de South Belgian Rally 2021, Adrian Fernémont en Samuel Maillen (Skoda Fabia Rally2), dubbel en regerend kampioen, en Gino Bux en Nicolas Gilsoul (Skoda Fabia Rally2), de grootste revelatie van de seizoensopener. Grégoire Munster en Louis Louka (Hyundai i20 N Rally2) hebben zich in extremis ook ingeschreven, en zullen enorm gemotiveerd aan de start komen.

In hun onmiddellijke spoor volgen Maxime Potty en Renaud Herman (Citroën C3 Rally2), die in de eerste plaats hun gestage klim op de ladder willen verder zetten, terwijl Cédric De Cecco en Jérôme Humblet (Citroën C3 Rally2) hun campagne 2022 zo goed mogelijk willen beginnen en indien mogelijk op hun elan van eind vorig jaar willen doorgaan. Sébastien Bedoret en David Bomblet komen bij hun comeback in het nationale kampioenschap voor het eerst in actie met de Ford Fiesta Rally2 DVLS Racing.

Er zijn ook enkele andere seizoenspremières in het BRC te noteren: Tobias Brüls en Loris Elst (Skoda Fabia Rally2), Eric Cunin en Didier Jacob (Skoda Fabia Rally2), Bastien Rouard en Félicien Poncelet (Skoda Fabia Rally2), maar ook Emile Breittmayer en Alexis Thomas (Hyundai i20 R5), die rijdt met een bolide die eerder door Grégoire Munster werd bestuurd. 

Jos Verstappen en Kris Botson (Citroën C3 Rally2), die in Haspengouw voor een stevige verrassing zorgden, rijden dan weer voor het eerst op het natuurlijke en snelle parcours dat hen uitstekend zou moeten liggen. De vader van Max Verstappen brengt opnieuw zijn landgenoten Richard Pex en Johan Findhammer (Citroën C3 Rally2) mee, maar ook Roger Hodenius, die wordt vergezeld door de ervaren Davy Thierie (Citroën C3 Rally2).   

De deelnemerslijst van de koninginnenklasse wordt vervolledigd door enkele vaste waarden van het BRC, zoals Jimmy D’Hondt en David Van Rijkelen (Ford Fiesta R5), Johnny Poelmans en Eric De Bolle (Ford Fiesta R5), en  ook Nicola Stampaert en Christophe Doublet (Ford Fiesta R5).  

Kortom, wie nu al de top-3 van de South Belgian Rally 2022 wil voorspellen, zal over een grote glazen bol moeten beschikken!

Info: www.southbelgianrally.com 

Bron: STADE 27

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

ADAC GT Masters: Haupt Racing Team zet pole om in jubileumoverwinning

David Schumacher en Salman Owega van het Haupt Racing Team hebben op de Nürburgring hun tweede seizoensoverwinning behaald tijdens de 250e jubileumrace van de...

ADAC GT Masters: Pole voor Schumacher in jubileumrace

David Schumacher heeft de pole position veroverd voor de jubileumrace van de ADAC GT Masters op de Nürburgring. Tijdens de kwalificatie op zondag zette...

FIA WEC: Sarah Bovy zet pole in LMGT3

Het Iron Dames team heeft de pole position behaald voor hun Zuid-Amerikaanse debuut in de 6 Uur van São Paulo, onderdeel van het FIA...
error: Content is protected !!