South Belgian Rally: 24 deelnemers in de Master Cup

De BRC Master Cup, een nieuwe competitie in het Kroon-Oil Belgian Rally Championship voor piloten die dit jaar minstens 50 jaar zijn, valt duidelijk in de smaak bij de rijders. In de South Belgian Rally, de tweede wedstrijd van het seizoen, komen maar liefst 24 deelnemers in aanmerking voor punten in de BRC Master Cup. 

Jos Verstappen, winnaar van de vorige wedstrijd, zal in Vresse-sur-Semois een heel ander parcours ontdekken dan in Haspengouw. Een erg snel en vloeiend parcours, met veel hoogteverschillen, grip en natuurlijke bochten, maar ook met veel blinde situaties. Een uitdaging voor de voormalige F1-coureur, zeker omdat hij met Eric Cunin een ervaren concurrent krijgt. Eric Cunin heeft immers veel ervaring met zijn Skoda Fabia Rally2. 

Jimmy D’hondt en Johnny Poelmans zijn duidelijk gemotiveerd door de BRC Master Cup. De kameraden uit Sint-Truiden maken er een onderlinge strijd van met hun Ford Fiesta’s Rally2. Richard Pex zal net zoals zijn makker Jos Verstappen de South Belgian Rally ontdekken.

Naast de Rally2-rijders, zijn er ook in anderen klassen 50ers die het beste van zichzelf zullen geven. Denk maar aan de GT-rijders Christophe Daco, Stefaan Prinzie, Henri Schmelcher en Chris Vandamme. Stevige concurrenten voor de MCup-specialisten Wim Muilwijk en Dany Claesen. 

Ook bij de voortrekkers zitten enkele snelle routiniers, zoals Didier Bosseloir, Steven Spittaels, Guy Grosjean, Eric Cognaut, Patrick Gaethofs, Eddy Buntinx, Marc Pauporté en Philippe Hurdebise. Verder zijn er nog routiniers bij de Historia-rijders, zoals Olivier Breittmayer, Jean-Michel Gérôme, Michel Vandergeeten en Dirk Vermeersch. 

Kortom, een erg gevarieerd startveld in de BRC Master Cup in de South Belgian Rally.

Bron: BRC

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

NLS 2: Tweede overwinning in twee races voor de BMW M4 GT3

De BMW M4 GT3 was opnieuw de snelste in de tweede race van het seizoen van de Nürburgring Endurance Series (NLS). Nadat ROWE Racing...

Georg Linnamäe leider na de openingsronde

Het was een emotioneel moment voor de leden van Ecurie Bayard toen de Est Ott Tänak van start ging voor de eerste lus van...

Opnieuw een vol startveld voor de Porsche Carrera Cup Deutschland 

De Porsche Carrera Cup Deutschland begint zijn nieuwe seizoen van 27 tot 29 april op Spa-Francorchamps in België. Dit jaar staan er 32 Porsche...
error: Content is protected !!