South Belgian Rally: Een open strijd op een subliem parcour

In de tweede manche van het Historic Belgian Rally Championship, verreden op de 12 sublieme klassementsproeven van de South Belgian Rally in Vresse-sur-Semois, zal het een erg open strijd worden. Na het dominante optreden van de youngtimers in Haspengouw, lijkt de favorietenrol deze keer weggelegd voor voormalig Historie-kampioen Christophe Kerkhove met zijn prachtige Porsche 911.

De vroegere smaakmaker van de Challenges Citroën en voormalige Historie-kampioen, maakte in de Rally van Haspengouw een sterke comeback met zijn Porsche. Deze keer start de piloot uit Ronse als favoriet, al zal hij zeker moeten uitkijken voor de snelle Escorts van Pierre Sibille en Jean-Michel Gérôme. De Porsche 911 SC van Olivier Breittmayer heeft zeker ook het potentieel om vooraan mee te strijden. 

Michel Vandergeeten, vorig jaar verrassend winnaar van de Historia-manche in de Sezoensrally, brengt zijn vertrouwde Lancia Delta Integrale aan de start. Ook wijnbouwer Dirk Vermeersch is opnieuw van de partij met zijn originele Fiat Spider GT. 

Afspraak op zaterdag 19 maart vanaf 08h00 in Vresse-sur-Semois voor de start van de South Belgian Rally. Omstreeks 18h40 zal de winnaar, na 12 klassementsproeven en 151 km tegen de klok, gehuldigd worden op het finishpodium. 

Bron: BRC

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

PSCB: Jan Lauryssen en Michael Cool verdelen de buit in Zolder

Na Nederland en Circuit Zandvoort, met een dubbele winst voor Niels Troost (Team GP Elite) was het op Circuit Zolder in België, tweemaal aan...

Spa 24H: TEAM RJN BEVESTIGT JOSH CAYGILL

Team RJN heeft hun deelname aan de Crowdstrike 24 Uur van Spa 2024 verder versterkt door FIA WEC McLaren-coureur Josh Caygill aan hun line-up...

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland keert terug naar Hongarije

Van 21 tot 23 juni 2024 zal de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland racen op de Hungaroring bij Boedapest, een circuit dat sinds 2014...
error: Content is protected !!