South Belgian Rally: Eric Cunin wint de Master Cup in eigen streek

Voor eigen publiek heeft Eric Cunin de tweede manche van de BRC Master Cup gewonnen in de South Belgian Rally. De lokale specialist uit Wellin won met ruime voorsprong op Jimmy D’hondt en Stefaan Prinzie. 

De leider in de tussenstand, Max Verstappen, was niet aan het feest. Het was trouwens niet het weekend van de familie Verstappen, want in de Formule 1 moest Max ook opgeven. Voor Jos ging het al fout op de tweede proef in Bouillon, waar hij van de baan schoof met zijn Citroën C3 Rally2. Na een herstart moest hij nog eens de strijd staken nadat hij op een verbindingsrit een aanrijding had met een motard.

Eric Cunin liet de kans niet liggen om voor eigen publiek de BRC Master Cup te winnen in zijn Skoda Fabia Rally2. “Winnen bij de Masters, dat was mijn doelstelling dit weekend. Ik hoopte ook op een plaats in de top 10, maar dan had ik niet van de baan mogen gaan in Bellefontaine. Ik liet me domweg verrassen op een gladde strook waar ik zeker al 70 keer passeerde tijdens een rally,” lachte de rallyrijder die de regio van de Semois als geen ander kent. Eric Cunin werd 14de algemeen.

De tweede plaats bij de Masters ging naar Jimmy D’hondt, 17de algemeen, die weer regelmatige tijden reed met zijn Ford Fiesta Rally2 op een parcours dat een serieuze uitdaging was: “Deze proeven zijn helemaal anders dan de baantjes in de streek van Sint-Truiden. Het ging heel hard!”

Stefaan Prinzie werd met zijn Alpine A110 RGT, voorzien van een motorevolutie, mooi derde bij de Masters. In GT moest Prinzie de duimen leggen voor de Porsches van Romain Delhez, Glenn Janssens en Tuur Vanden Abeele. 

Vierde bij de Masters was Richard Pex, die zijn tweede rally met de Citroën C3 Rally2 tot een goed einde bracht. Bovendien met een brede glimlach na een dagje aan hoge snelheid op het prachtige parcours. Hij eindigde op de 29ste plaats algemeen, net voor Didier Bosseloir, die na jaren met een Honda overstapte naar een Peugeot 208 Rally4. Het vergde enige aanpassing om te wennen aan de turbomotor, maar hij eindigde wel in de top 5 voor Johnny Poelmans, die blij was dat hij een schuiver aan hoge snelheid in Bouillon zonder schade beëindigde. 

De Top 10 bij de Masters werd vervolledigd door Chris Vandamme (Alpine), Guy Grosjean (Peugeot 205), Steven Spittaels (Peugeot 208 Rally4) en Jean-Michel Gerome (Ford Escort). 

Bron: BRC

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

ADAC GT Masters: Haupt Racing Team zet pole om in jubileumoverwinning

David Schumacher en Salman Owega van het Haupt Racing Team hebben op de Nürburgring hun tweede seizoensoverwinning behaald tijdens de 250e jubileumrace van de...

ADAC GT Masters: Pole voor Schumacher in jubileumrace

David Schumacher heeft de pole position veroverd voor de jubileumrace van de ADAC GT Masters op de Nürburgring. Tijdens de kwalificatie op zondag zette...

FIA WEC: Sarah Bovy zet pole in LMGT3

Het Iron Dames team heeft de pole position behaald voor hun Zuid-Amerikaanse debuut in de 6 Uur van São Paulo, onderdeel van het FIA...
error: Content is protected !!