South Belgian Rally: Jean-Yves Lejeune wint de 2WD Trophy

Een kwart van het startveld in de South Belgian Rally nam deel aan de 2WD Trophy, een competitie waarin de teams met tweewielaanrdrijvers tot 2-liter rijden op conventionele banden en op normale benzine. Net zoals in Haspengouw, waren de Renault Clio’s oppermachtig. Ze namen de top 5 volledig voor hun rekening.

De overwinning ging naar Jean-Yves Lejeune, die enorm genoot van het snelle parcours: “De klassementsproeven waren fantastisch! Zeker de nieuwe proef van Les Hayons was een juweeltje. Die proef heeft alles wat een rallyrijder kan wensen,” aldus Jean-Yves, die door zijn supporters luid aangemoedigd werd bij het finishpodium.

Guillaume Detrait stuurde zijn Clio naar de tweede plaats, voor de Clio RS van Aurélien Jaminet. Laurent Mottet uit Bertrix werd vierde, eveneens met een Clio. Laurent vindt het belangrijk dat de 2WD Trophy op straatbanden wordt afgewerkt: “Ik heb in ASAF ook altijd op straatbanden gereden. Niet alleen omdat ze betaalbaar zijn, maar vooral omdat het de wagen wat beweeglijker, nerveuzer maakt. Een kleine wagen mag voor mij een beetje leven,” lachte Laurent, die binnenkort met een Peugeot 306 Maxi zal rijden. 

Didier Jamien werd vijfde, voor Guy Grosjean en Bruno de Wilde. Patrick Gaethofs, 9de, was de eerste van de Vlamingen die de finish haalde van deze snelle South Belgian Rally. 

Bron: BRC

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Circuit Spa-Francorchamps klaar voor de Spa Six Hours

De editie van de dertigste Spa Six Hours komt er met rasse schreden aan! Van 28 september tot en met 1 oktober, biedt Roadbook weer...

ROWE RACING trekt naar Barcelona voor de titel

ROWE RACING heeft een indrukwekkend seizoen achter de rug in de GT World Challenge Europe en staat nu voor de seizoensfinale in Barcelona. Met...

RedAnt Racing sluit seizoen Porsche Carrera Cup Benelux af op een positieve noot

Dit weekend werd op de Oostenrijkse Red Bull Ring, in het kader van de prestigieuze DTM-meeting, de slotmanche van de Porsche Carrera Cup Benelux...
error: Content is protected !!