South Belgian Rally: Tom Rensonnet wint het prestigeduel

Het minste wat we kunnen zeggen is dat Tom Rensonnet de start van het Junior-kampioenschap 2022 niet gemist heeft. Na zijn mooie overwinning in Haspengouw, won hij ook de South Belgian Rally, waar hij titelverdediger en favoriet Charles Munster geen schijn van een kans gaf. Met 11 snelste tijden op 12 proeven reed de piloot van het RACB National Team bijna een perfecte wedstrijd. 

Tom Rensonnet keek zelf ook uit naar zijn eerste confrontatie met Charles Munster, de Junior-kampioen van 2021. Met vier snelste tijden op rij, maakte Rensonnet meteen duidelijk dat hij de snelste was en uiteindelijk zou hij 11 snelste tijden rijden op de 12 klassementsproeven. Indrukwekkend, zeker omdat hij zijn Clio Rally4 naar een knappe 13de plaats algemeen stuurde.

“Wat een wedstrijd! Dit parcours is zo snel, maar tegelijkertijd ook zo ongelofelijk mooi en uitdagend. Zeker de derde proef, Les Hayons, is een proef waar ik als rallyrijder enorm van kan genieten. Ik vond de Renault Clio Rally4 in Haspengouw al indrukwekkend, maar op deze proeven toont de wagen zijn geweldig potentieel. Het chassis is super op deze snelle proeven,” genoot Tom Rensonnet, die zich nog niet helemaal realiseerde welke knappe prestatie hij had gerealiseerd. “We geven amper 6″8 toe op Marijan Griebel, de Duitser die nochtans tweevoudig ERC Junior-kampioen was en die zoveel meer ervaring heeft…”

Charles Munster moest met zijn Opel Corsa Rally4 tevreden zijn met de tweede plaats op 1’09” van de winnaar. “We hebben op de shakedown duidelijk een verkeerde afstelling gekozen en daardoor verloren we in de eerste ronde veel tijd en vooral ook het vertrouwen. Daarna ging het beter, maar ik heb maar één snelste tijd kunnen rijden. Een verklaring heb ik niet. We zullen eerst alles eens moeten controleren en analyseren…,” vertelde Charles Munster, vorig jaar nog oppermachtig in de Stellantis Rally Cup in Vresse-sur-Semois, ontgoocheld. 

Jonas Dewilde werd met zijn Peugeot 208 Rally4 derde bij de jongeren. “Deze ochtend had ik weinig vertrouwen. De crash van vorig jaar in Bellefontaine zat nog tussen mijn oren. Na de eerste lus kon ik het vertrouwen weer opbouwen, maar dit blijft een heel snel en a-typisch parcours voor mij. Ik zit ook nog te vaak een versnelling te laag. Ik zou meer op het koppel moeten rijden,” vertelde Jonas Dewilde. 

Maxim Decock haalde, na zijn opgave in Haspengouw, deze keer wel de finish van de South Belgian Rally. “Al hadden we daarvoor hulp nodig van de toeschouwers, want in Bellefontaine gingen we van de baan en zat de auto vast. Het heeft ons wel een paar minuten gekost,” vertelde Maxim. “Dit is een heel verraderlijk en moeilijk parcours. We hebben veel geleerd en vertrouwen opgedaan.”

Klassement Junior BRC (na 2/10 wedstrijden): 1. T. Rensonnet 72 punten; 2. J. Dewilde 33; 3. Ch. Munster (L) 18; 4. M. Dalsager (DK) 15; 5. M. Decock 13

Bron: BRC

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIA WEC: Twee auto’s voor Iron Lynx in de nieuwe LMGT3-categorie

Iron Lynx heeft bekend gemaakt dat het zal deelnemen aan het FIA World Endurance Championship van 2024, waarbij het team twee Lamborghini Huracán GT3...

John Wartique: “Aan de finish van de Spa Rally staan was al een overwinning op zich”

Door de finish van de Spa Rally te halen bereikten John Wartique en Maxime Andernack het doel dat ze zich voor de start van...

Jimmy D’hondt pakt zijn tweede titel in de BRC Master Cup

Door de afwezigheid van de Nederlanders Roger Hodenius en Jos Verstappen had Jimmy D'hondt aan een 14de plaats in de Spa Rally voldoende om...
error: Content is protected !!