South Belgian Rally: Unaniem enthousiasme voor de vier chronoritten!

Na een eerste editie waarin het natuurlijk, snelle en technische parcours op iedereen indruk maakte zal de South Belgian Rally ook dit jaar, op zaterdag 19 maart, verbazen. Bij organisator DG Sport verkoos men om de kaart van de continuïteit te trekken… en tegelijk grondig te vernieuwen! Het resultaat zal hoogstwaarschijnlijk in de smaak vallen, met drie lussen van vier chronoritten, goed voor 150 kilometer tegen de klok, en dat in alle categorieën!

De grootste nieuwigheid in de South Belgian Rally 2022 wordt de intrede in Bouillon. De stad wou immers heel graag de rally op haar grondgebied ontvangen. “Daarvoor hebben we de indeling van het parcours aangepast”, stelt Bernard Herman, verantwoordelijke voor het parcours. “De lus start nu met de KP van Cornimont, die deels de vorig jaar fel gesmaakte proef van Oizy overneemt. Dan volgt een snelle en technische proef, met finish aan de voet van het kasteel van Bouillon. Een prachtige setting, die ook als decor zal dienen voor een regroup, wat meteen heel wat mensen op de been zou kunnen brengen.”

Daarna volgt er nog een nieuwigheid van de editie 2022: een proef van 17,7 kilometer, één van de langste van de wedstrijd, langs Noirefontaine en de beroemde kapel van Buhan, met finish aan Fays-les-Veneurs, op het grondgebied van Paliseul.

De laatste chronorit, Bellefontaine, die bestaat onder andere uit een gladde afdaling, voor de klim richting Petit-Fays en de beroemde klimkoers van Vresse-sur-Semois, die als afdaling zal worden gebruikt. Een heel natuurlijke proef, waarmee de mensen van de gemeente Vresse heel erg in de wolken zijn.

“Geven we nog mee dat de deelnemers in VHRS ook het hele parcours zullen afwerken, dus ook drie lussen van vier chronoritten”, besluit Bernard Herman. “Bij DG Sport bestaat de wil om van de South Belgian Rally een heel typische rally te maken, anders dan andere wedstrijden in de regio, en ik ben er van overtuigd dat de spéciales helemaal aan de uitstraling van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship zullen beantwoorden.”

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

PSCB: Jan Lauryssen en Michael Cool verdelen de buit in Zolder

Na Nederland en Circuit Zandvoort, met een dubbele winst voor Niels Troost (Team GP Elite) was het op Circuit Zolder in België, tweemaal aan...

Spa 24H: TEAM RJN BEVESTIGT JOSH CAYGILL

Team RJN heeft hun deelname aan de Crowdstrike 24 Uur van Spa 2024 verder versterkt door FIA WEC McLaren-coureur Josh Caygill aan hun line-up...

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland keert terug naar Hongarije

Van 21 tot 23 juni 2024 zal de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland racen op de Hungaroring bij Boedapest, een circuit dat sinds 2014...
error: Content is protected !!