Spa 12H: CP Racing wint zijn laatste race, Red Ant Racing pakt 1 en 2 in de 992-klasse

CP Racing behaalde een glansrijke overwinning in hun laatste optreden tijdens de 12 uren van Spa, terwijl Red Ant Racing de 992-klasse domineerde door de eerste twee posities te veroveren. De algemene overwinning ging naar #85 CP Racing Mercedes, voor de #1 Haas RT Audi en de #80 Car Collection Motorsport Porsche.

Het weer bleef grillig op zondag tijdens de Hankook 12 Uur van Spa, die het uithoudingsvermogen van de deelnemende teams op de proef stelden. Ondanks de complexe omstandigheden kon het team van Charles Putman zijn afscheid van de autosport bekronen met een overwinning in de 24H Series.

24H Series 2024 Creventic
#1 Haas RT Audi

De Haas RT Audi #1 met Gregory Servais, Tim Müller en Xavier Knauf moest genoegen nemen met de tweede plaats, op één ronde achterstand van de winnaars ondanks een sterke comeback van het trio. Het laatste ereschavot ging naar de Car Collection Motorsport Porsche #80 van Jonathan Hui, Antares Au en Kevin Tse. Herberth Motorsport die als leider aan de laatste zeven uur van de race begon viel net buiten de prijzen, de Porsche met het nummer 91 raakte van de baan en verloor hierdoor kostbare tijd op de concurrentie.

24H Series 2024 Creventic
Car Collection Motorsport Porsche #80

Dubbel feest voor Red Ant Racing

Het Belgische team Red Ant Racing was onverslaanbaar in de 992-klasse van de race, met een dubbele overwinning. Ayrton Redant, Yannick Redant en Julius Adomavičius reden naar de overwinning in de nummer 903-Porsche, terwijl Brent Verheyen, Peter Guelinckx en Michiel Haverans de tweede plaats veroverden in de 904.

24H Series 2024 Creventic
Red Ant Racing #903

Hiermee behaalden ze respectievelijk de negende en tiende plaats in het algemeen klassement. De derde plaats in de 992-klasse ging naar Porsche Baltic #993, met Tautvydas Rudokas, Robertas Kupcikas en Domas Raudonis aan het stuur.

24H Series 2024 Creventic
#967 HRT Performance

In de Am-klasse ging de overwinning naar #967 HRT Performance met een nipte voorsprong op #972 Hans Weijs Motorsport. De #979 Speedlover Porsche van Olivier Dons, Rik Renmans en Wim Meulders eindigde als elfde in hun klasse en als achtste in de 992-AM-klasse.

24H Series 2024 Creventic
Red Ant Racing #904

Geslaagd debuut voor Hamofa Motorsport

De Hamofa Motorsport BMW #419, bemand door Rob Verhoeven, Mark Verhoeven en Kris Verhoeven, behaalde een podiumplaats door als derde te eindigen bij de GT4’s. Aan de andere kant mocht de HY Racing Porsche #169, bestuurd door Brice Pineau, Jacques Derenne, Bruno Barbaro en Brody, het brons mee naar huis nemen in de TCX-klasse.

24H Series 2024 Creventic
Hamofa Motorsport BMW #419

Foto’s met dank aan Bram Machiels en Gert Starckx!

carsandcurbs.com

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIM EWC: Sterk veld voor de 8 Uur van Spa Motos

Zevenendertig teams, waaronder 34 permanente FIM Endurance World Championship-ploegen, hebben zich ingeschreven voor het internationale motorrace-equivalent van een high-speed achtbaanrit, de 8 Uur van...

BMW M4 GT3 EVO onthuld op de Nürburgring

BMW M Motorsport heeft de nieuwste versie van hun succesvolle GT-racewagen, de BMW M4 GT3 EVO, gepresenteerd voorafgaand aan de 24 uur van de...

De parades, traditioneel hoogtepunt van SpaItalia!

SpaItalia is een evenement dat bestaat uit een geslaagde mix van circuitrijden, animaties in de paddock en het samenkomen van invoerders en clubs. Twee...
error: Content is protected !!