Spa 24H: Vijf BMW M4 GT3’s in de grootste GT3-race ter wereld

Voor de teams en coureurs van BMW M Motorsport staat het volgende grote hoogtepunt van het endurance-seizoen voor de deur: de 24 uur van Spa-Francorchamps op 30/31 juli. ROWE Racing Team zet twee BMW M4 GT3’s in bij de Pro-klasse en hoopt te strijden voor de eindoverwinning. Het BMW Junior Team maakt zijn debuut in Spa in de wagen met het nummer 50. Walkenhorst Motorsport en ST Racing staan ​​ook in de rij met in totaal drie auto’s in de Cup-klassen, want de BMW M4 GT3 maakt voor het eerst zijn opwachting in de grootste GT3-race ter wereld. BMW is de recordwinnaar van de 24h van Spa-Francorchamps, met 24 overwinningen op zijn naam.

Aan het stuur van ROWE Racing zullen de vaste coureurs zitten, die al hebben deelgenomen aan de eerste twee races van de Fanatec GT World Challenge Europe Endurance Cup van dit seizoen. Junioren Dan Harper (GBR), Max Hesse (GER) en Neil Verhagen (VS) delen de rijtaken in de #50 BMW M4 GT3. Dit trio miste onlangs net een podiumplaats en eindigde als vierde in Le Castellet. Nick Catsburg (NED), Augusto Farfus (BRA) en Nick Yelloly (GBR) starten in de #98 auto. Catsburg won in 2015 de 24 uur van Spa-Francorchamps in de BMW Z4 GT3. ROWE Racing proefde het jaar daarop opnieuw van het succes met de BMW M6 GT3.

In 2018 behaalde Walkenhorst Motorsport de eindzege. Deze keer starten de twee BMW M4 GT3’s van het team in de Gold- en Bronze Cup-klassen. BMW M-fabriekscoureur Jens Klingmann (GER) wordt vergezeld door de Amerikanen Michael Dinan, Robby Foley en Richard Heistand in de Gold Cup. In de Bronze Cup, die exclusief voor amateurcoureurs is, deelt teambaas Henry Walkenhorst het stuur met Jörg Breuer, Friedrich von Bohlen en Mario von Bohlen (allen GER). In de Silver Cup maakt het ST Racing-team zijn debuut in Spa. Op de #28 BMW M4 GT3 delen Samantha Tan, Nick Wittmer (beiden CAN), Harry Gottsacker (VS) en Maxime Oosten (NED) het stuur.

Het hele weekend zal BMW M Motorsport de nieuwe BMW M4 GT4 tonen, die vanaf het seizoen 2023 over de hele wereld in actie zal komen. Fans kunnen ook een kijkje nemen in de paddock van “M Town”, terwijl er regelmatig gesprekken worden gehouden op het podium. De 24 uur van Spa-Francorchamps begint op zaterdag 30 juli om 16:45 uur.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIM EWC: Sterk veld voor de 8 Uur van Spa Motos

Zevenendertig teams, waaronder 34 permanente FIM Endurance World Championship-ploegen, hebben zich ingeschreven voor het internationale motorrace-equivalent van een high-speed achtbaanrit, de 8 Uur van...

BMW M4 GT3 EVO onthuld op de Nürburgring

BMW M Motorsport heeft de nieuwste versie van hun succesvolle GT-racewagen, de BMW M4 GT3 EVO, gepresenteerd voorafgaand aan de 24 uur van de...

De parades, traditioneel hoogtepunt van SpaItalia!

SpaItalia is een evenement dat bestaat uit een geslaagde mix van circuitrijden, animaties in de paddock en het samenkomen van invoerders en clubs. Twee...
error: Content is protected !!