Spa Euro Race: Een stevige cocktail van sprint, uithouding… en show! 

We moeten niet rond de pot draaien, het voorbije jaar is zeker niet makkelijk of aangenaam geweest voor de Royal Automobile Club de Spa. Ondertussen is de wereld stilaan weer op weg naar een meer normale gang van zaken, zoals aangetoond met de eerste, succesvolle Balade des Legend Boucles Bastogne, maar er blijven nog heel wat hindernissen te nemen. Echter de promotor en organisator met basis in Ensival, bij Verviers, laat ook nu de armen niet zakken. Resultaat: nu vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 juni maken we ons op voor een stevige editie van de Spa Euro Race! De editie 2020 diende uiteraard geannuleerd te worden, maar 2021 vindt, en niet in het minst op vraag van de verschillende promotoren, wel plaats! 

Het is met een gevoel van opluchting dat we weer richting het Circuit van Spa-Francorchamps trekken”, aldusPierre Delettre in naam van de R.A.C. Spa. “Niets is makkelijk vandaag de dag, maar we kunnen wel stellen dat in 2021 de activiteiten stap voor stap weer op gang worden getrokken, ook die van de gemotoriseerde sporten. Jammer genoeg laat de datum van de Spa Euro Race op de kalender ons nog niet toe om publiek te ontvangen, maar we gaan er vandaag vanuit dat dit de laatste maal is dat we achter gesloten deuren moeten rijden. We hebben er alles aan gedaan om wel fans te mogen verwelkomen, maar de evolutie van de gezondheidsmaatregelen was niet zo snel als de auto’s op de piste! Anderzijds mogen we nu al met een enige zekerheid stellen dat de Legend Boucles Rallyshow & Rallycross de Mettet, einde juli, en het Racing Festival, einde oktober, ook hier op het Circuit de Spa-Francorchamps, wel met publiek zullen plaatsvinden. Vanaf dan kunnen we uitkijken naar een grote comeback van de Legend Boucles @ Bastogne begin 2022. U ziet, ondanks de omstandigheden, vervelen we ons bij de R.A.C. Spa zeker niet!” 

VRM BMW M2 Cup

Het beste van de autosport in de Benelux… en meer van dat!

Sprint en uithouding, ze komen allebei aan bod tijdens de Spa Euro Race komend weekend. De Supercar Challenge, met ook de GT & Prototype Challenge, is een zeer, zeer trouwe partner en de Nederlandse organisatie is weer van de partij. We zien dan ook diverse spectaculaire wagens, gaande van de Ligier LMP3 tot de Peugeot RCZ Cup, over diverse Norma, Wolf, Radical, Lamborghini Huracan GT3 en Super Trofeo, Porsche GT3 Cup, BMW M4 GT4, Hyundai i30 N TCR, Audi RS 3 LMS TCR enz. We noteren de aanwezigheid van een zekere Tom Boonen met een Norma M20 FC van Deldiche Racing, naast onder meer Thomas Piessens, Sam Dejonghe, Tim Joosen en Steve Vanbellingen. De Supercar Challenge en de GT & Prototype Challenge doet het tweemaal over 60 minuten en één ronde, waarbij ze de piste delen met de nieuwe VRM BMW M2 Cup waar ook enkele Belgen aan het werk zullen zijn, zoals Tom en Guido Werckx, Jamie Vandenbalck en Gregory Eyckmans. 

Legends Cars Cup

Onder de noemer uithouding plaatsen we ook het Belcar Endurance Championship, met divisies voor prototypes, GT’s en toerwagens. De Norma M20FC gaan voor de algemene zege, maar ook de strijd tussen de diverse Porsche 992 GT3 Cup zal 180 minuten lang zeer boeiend om volgen zijn! 

En dan show!

De rest van het programma biedt sprint of moeten we zeggen super sprint? De prestigieuze Lotus Cup Europe is weer van de partij met de diverse Evora GT4, Exige V6 Cup R, 2-Eleven, 340R, Elise Cup R, S3 en S2, en Thierry Verhiest zal de Belgische eer verdedigen in deze discipline tegen Bence Balogh, Tamas Vizin, David en Jason McInulty, Nikolaj Ipsen… Er staan twee races van 30 minuten op het menu. 

Nog spektakel verwachten we in de wedstrijd waarin de Belgische en Nederlandse Ford Fiesta Sprint Cup enerzijds en de Mazda MX-5 Cup anderzijds het circuit zullen delen. In de cup van Ford zien we onder meer 

Ford Fiesta Sprint Cup

Kenny Herremans, Nathan Vanspringel, Milan De Laet, Thomas De Backer, Philippe Huart en Polle Geusens en zij nemen het op tegen een horde Nederlanders. In de diverse Mazda zien we onder meer Werner Van Herck en Pieter Denys, die het tweemaal doen gedurende 35 minuten op zondag. 

In de Legends Cars Cup zien we kleine bolides geïnspireerd door Amerikaanse wagens uit het verleden. Het is van oorsprong een Franse competitie, maar de Belgen vinden er hun plek, met onder meer David De Saeger, Mathieu Detry, Claude Watteyne en Maxime Lieutenant. Is er een Brabançonne mogelijk? De Legends Cars doen het in twee supersprints van 20 minuten en een korte uithouding van 40 minuten.     

Supercar Challenge

Voor meer info, afspraak op de website www.racspa.be, of via FacebookTwitter en Instagram

Bron: racspa

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

PSCB: Jan Lauryssen en Michael Cool verdelen de buit in Zolder

Na Nederland en Circuit Zandvoort, met een dubbele winst voor Niels Troost (Team GP Elite) was het op Circuit Zolder in België, tweemaal aan...

Spa 24H: TEAM RJN BEVESTIGT JOSH CAYGILL

Team RJN heeft hun deelname aan de Crowdstrike 24 Uur van Spa 2024 verder versterkt door FIA WEC McLaren-coureur Josh Caygill aan hun line-up...

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland keert terug naar Hongarije

Van 21 tot 23 juni 2024 zal de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland racen op de Hungaroring bij Boedapest, een circuit dat sinds 2014...
error: Content is protected !!