Spa Euro Race voortijdig geannuleerd!

Voor de eerste dag van Spa Euro Race werd stormachtig weer voorspeld en dat is ook waarheid geworden! De auto’s uit de Legends Cars Cup, Lotus Cup Europe, Supercar Challenge / GT & Prototype Challenge en Belcar Endurance Championship konden deelnemen aan verschillende oefen- en kwalificatiesessies in de loopt van de dag, maar helaas kreeg het Circuit de Spa-Francorchamps in de loop van de namiddag, net als de hele omliggende regio, te maken meet bijzonder hevige onweersbuien.

Dit slechte weer zorgde voor flinke wateroverlast tussen La Source en de Raidillon, waardoor de activiteiten op het circuit dienden onderbroken te worden. Omdat het circuit beschadigd werd, hebben het Circuit van Spa-Francorchamps en de Royal Automobile Club de Spa besloten om de Spa Euro Race vroegtijdig te beëindigen en dat om de veiligheid van iedereen te garanderen.

Zelfs de oude pitlane waar de Belcar Series dit weekend in ondergebracht waren dienden geëvacueerd te worden. De vrijdagochtend begon met een stralend zonnetje, de temperatuur liep zelfs op tot 26° en niets deed ons toen vermoeden dat het mooie raceweekend zo in mineur zou eindigen.

Het Circuit de Spa-Francorchamps werkt nu aan het herstel van de omloop om de hervatting van zijn activiteiten zo snel mogelijk te verzekeren.

RAC Spa

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Fun Cup powered by Hankook: we zijn vertrokken!

Het seizoen 2023 van de Fun Cup powered by Hankook gaat dit weekend van start in Mettet. Op het menu staat een eerste race...

De Fun Cup en Torfs Compact Machinery verlengen hun samenwerking

Ook tijdens het seizoen 2023 van de Fun Cup powered by Hankook slaan Kronos Events en Torfs Compact Machinery de handen in elkaar.  De kleuren...

CrowdStrike 24 Hours of Spa klaar voor recordgrid met 72 auto’s

De CrowdStrike 24 uur van Spa is het prestigieus autosportevenement dat in de zomer van 2023 plaatsvindt in Spa-Francorchamps. Het evenement zal bestaan uit...
error: Content is protected !!