Spa-Francorchamps: Loek Hartog samen met Bas Koeten Racing in Porsche Supercup

Net als vorig jaar zal de 17-jarige Loek Hartog dit weekend aantreden in de Porsche Mobil 1 Supercup tijdens het Formule 1 evenement op Spa-Francorchamps. De meeste autosportliefhebbers zagen de sympathieke Nederlander reeds aan het werk in de Porsche Carrera Cup Benelux 2019-2020. De Porsche Mobil 1 Supercup is op dit moment zeker een van de sterkste autosport competities in de wereld.

Loek Hartog aan Speedcatchers: “Uiteraard koester ik hoge ambities, maar als we eerlijk zijn dan hebben we niet dezelfde ervaring kunnen opdoen zoals de andere deelnemers van het veld. Wij hebben afgelopen weekend pas voor de eerste keer voldoende kunnen testen tijdens het eerste raceweekend van de Porsche Carrera Cup Benelux in Zolder. Mijn rijtijd beperkt zich tot één weekend, in tegenstelling tot de andere coureurs uit de Supercup die bijna een heel seizoen hebben afgewerkt. Misschien dat de regen het nog wel heel erg spannend kan maken, er wordt in ieder geval veel regen verwacht op zondag. Voor vrijdag en zaterdag is nog maar de vraag, ik zie het alleszins als een extra uitdaging waarmee we misschien iets kunnen doen. Vorig jaar verliep mijn kwalificatie niet helemaal perfect door een kleine inschattingsfout. Maar we hebben afgelopen jaar ontzettend hard gewerkt en veel bijgeleerd. Een plaats binnen de top 10 is toch mijn doel en stilletjes droom ik ook wel van een mooie plaats in de top 7. Mijn deelname aan de Porsche Supercup met Bas Koeten Racing wordt mede mogelijk gemaakt door gepassioneerde partners: Korton, Career Rebels, Kameleon Solar, Porsche Centrum Amsterdam en Business Club leden.

Vorig jaar knokte Hartog zich een mooie weg naar voren toe tijdens de race, vanaf de 22e startplaats wist hij door te schuiven naar de 18e positie. Niet te vergeten dat hij in de eerste ronde schade opliep aan de rechtervoorkant van zijn wagen, waardoor de wagen in de linkerbochten niet goed instuurde en de snelheid van de wagen afnam. Ondanks deze problemen heeft Hartog duidelijk laten zien wat zijn potentieel is tussen de 32 deelnemers in 2019, benieuwd welke prachtige dingen hij ons dit weekend nog allemaal kan laten zien.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

24H Le Mans: Tweede plaats op het LMGT3-podium voor WRT

BMW M Motorsport maakte een opmerkelijke terugkeer naar de 24 uur van Le Mans na 25 jaar afwezigheid, met zowel hoogte- als dieptepunten tijdens...

24H Le Mans: Opnieuw zege voor Ferrari

De #50 Ferrari AF Corse 499P Hypercar, bestuurd door Antonio Fuoco, Nicklas Nielsen en Miguel Molina, won de 24 uur van Le Mans 2024....

24H Le Mans: Opgave voor Dries Vanthoor

De WRT BMW Hybrid V8 met het nummer 15 is uitgeschakeld in de 24 uur van Le Mans na een crash van Dries Vanthoor...
error: Content is protected !!