Spa-Francorchamps maakt kalender 2023 bekend

De sportkalender 2023 van het Circuit van Spa-Francorchamps belooft opnieuw een seizoen vol nationale en internationale kampioenschappen en evenementen van hoge kwaliteit, diversiteit en intense momenten. Nadat in 2022 voor veel organisatoren de bezoekersrecords werden gebroken, zal ook het volgende jaar weer een totaalspektakel aanbieden.

Van eind maart tot eind oktober kunnen liefhebbers van gemotoriseerde sporten maar liefst 24 weekends genieten van sportevenementen op het legendarische Ardense circuit.

Hoewel er een aantal traditionele data op de kalender gewijzigd zijn, wordt er vastgehouden aan de headliners, alsook aan de andere nationale en internationale races en evenementen die het seizoen glans geven! Het Circuit van Spa-Francorchamps wil graag al zijn organisatoren bedanken voor hun flexibiliteit, maar ook voor hun niet-aflatende aanwezigheid op het Circuit gedurende vele jaren.

FIA WEC

Amaury Bertholomé, Algemeen Directeur van het Circuit van Spa-Francorchamps :

« De voorbereiding van de kalender voor 2023 is dit jaar een bijzondere oefening geweest. Desalniettemin ben ik heel blij met wat eruit is gekomen, namelijk een seizoen met een mooi evenwicht tussen de verschillende motorsportdisciplines, en tussen wereldkampioenschappen en lokale organisaties. Dit alles met een speciale aandacht voor populaire en aantrekkelijke evenementen voor het trouwe publiek van het Circuit. De terugkeer van enerzijds de Ferrari Challenge en anderzijds de Bug Show op Spa-Francorchamps is een bewijs van ons voornemen om gevarieerde en toegankelijke shows aan te bieden.

GT Open

Samen met het team van het Circuit en met regionale bedrijven die hun expertise inzetten, werken we volop aan een circuit waar het in 2023 en de komende jaren goed toeven is. Ik wil ook zorgen voor de ontwikkeling van de lokale verankering van ons formidabele internationale circuit, want het is met en door lokaal talent dat we erin slagen om zoveel mensen te laten dromen, in België en in het buitenland.”

Het zijn Les Brûleurs de Gommes die begin april het seizoen op gang trappen met een kleurrijk evenement. De wereldkampioenschappen autosport zullen zoals gewoonlijk weer van de partij zijn met de Formula 1 Belgian Grand Prix eind juli, de 24 Hours of Spa van eind juni/begin juli, het WEC eind april en de ELMS in het 4de weekend van september. Fans van oldtimers zullen zeker de Spa Classic, de Spa Summer Classic en de Spa Six Hours niet willen missen.

Spa Six Hours 2022
Spa Six Hours 2022

De 25 Hours VW Fun Cup, de 24H2CV en de 12H Spa-Francorchamps vervolledigen het aanbod van endurancewedstrijden. Verder wordt er ook nog uitgekeken naar de International GT Open, de Spa Euro Race, het Spa Racing Festival, de Porsche Club Francorchamps Days, de Spa Italia, de Spa Asia, de Super Spa en het Franco Fun Festival.

Tot slot keert de Bug Show terug op het circuit, en maakt ook de Ferrari Challenge Europe zijn comeback na twee jaar afwezigheid. Het Circuit van Spa-Francorchamps zal vanaf 2023 niet langer het Wereldkampioenschap Rallycross ontvangen, waardoor het een overgangsjaar wordt voor het daarvoor voorziene stadion. Er zullen vanuit het Circuit nieuwe projecten gelanceerd worden die het publiek centraal stellen, zowel op vlak van sport als entertainment.

24H SPA EWC Motos

De tweewielers zullen echter niet moeten onderdoen op het Circuit van Spa-Francorchamps. Tijdens het Bikers’ Classics event midden augustus zal animatie centraal staan, nadat de “new look” editie in 2022 het publiek heeft weten te verleiden. De traditionele 6 Heures Motos, een beroemd uithoudingsevenement, vindt plaats op zondag 27 augustus, met daags voordien de parade in Spa. Tot slot is er midden juni de tweede editie van de Belgische manche van het FIM Endurance World Championship, de 24H SPA EWC Motos. Na een eerste editie die werd geprezen door de ganse motorwereld, zal deze race weer nieuwe toeschouwers aantrekken met een bijzondere aandacht voor entertainment.

Buiten competitie biedt het Circuit van Spa-Francorchamps motorsportfans een groot aantal eventdagen en trackdays op en langs de piste. Deze zijn voor iedereen toegankelijk van 16 maart tot 14 november.

Spa-Francorchamps kalender 2023
Kalender 2023

Carsandcurbs.com

Bart Wouters
Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Bathurst 12H: Twee klasse-overwinningen voor Audi Sport klantenteams

Vier klantenteams van Audi Sport behaalden podiumplaatsen tijdens de 2023 Bathurst 12 Hour race. De Pro-Am klasse werd gewonnen door het Australische trio Chaz...

Schubert Motorsport en Project 1 zullen met de BMW M4 GT3 deelnemen aan het DTM-seizoen 2023

Het nieuwe tijdperk van de DTM onder leiding van de ADAC gaat het seizoen 2023 in met vier BMW M4 GT3's. Schubert Motorsport en...

GT Open: Team Motopark zet twee wagens in voor zilveren jubileum

Team Motopark heeft zijn deelname aan de International GT Open van 2023 aangekondigd met twee Mercedes AMG-auto's om zijn 25-jarig bestaan te vieren. Het...
error: Content is protected !!