Spa-Francorchamps maakt zich klaar voor de GT Open

De International GT Open maakt zich klaar voor de tweede ronde van het seizoen. Daarvoor trekt  de prestigieuze GT3-raceklasse naar het iconische circuit van Spa-Francorchamps in de Belgische Ardennen. Deze race wordt beschouwd als de meest bijzondere van het seizoen vanwege de unieke endurancewedstrijdformat, waarbij de deelnemers gedurende 2 uur en 20 minuten racen.

Dit jaar zal de race nog specialer zijn omdat de deelnemers van zowel de GT Open als de GT Cup Europe samen zullen racen. Dit resulteert in een gecombineerd startveld van meer dan 53 auto’s, wat een spectaculair gezicht zal zijn voor de fans. In totaal zijn er 35 inschrijvingen voor de GT Open in deze tweede ronde.

De race zal een indrukwekkend scala aan GT3-merken vertegenwoordigen, waaronder Aston Martin, Audi, Ferrari, Lamborghini, McLaren, Mercedes en Porsche. Enkele van de beste GT3-teams zullen aanwezig zijn, zoals AF Corse, Kessel Racing, Huber Motorsport, Oregon Team, Getspeed, Optimum Motorsport en SPS. De piloten zullen ook enkele van de beste GT3-specialisten omvatten, zoals Richarl Lietz, Christopher Haase, Eddie Cheever, Matteo Cairoli, Andrea Montermini, Martin Kodric en Karol Basz.

GT Open 2023
GT Open 2022 SPA

Naast de GT Open-race biedt het weekendprogramma ook andere spannende races. De Euroformula Open, een op Formule 3 gebaseerde serie, zal actie bieden met opkomende talenten zoals Juju Noda, de dochter van de Japanse coureur Hideki Noda. Het Italiaanse kampioenschap F4 zal ook plaatsvinden, samen met de Clio Cup Series, een klassieke single-brand trofee. Verder zullen de toerwagens hun opwachting maken tijdens de TCR Europe, waarbij ze het gezelschap krijgen van de elite van de TCR World Tour.

Kortom, het evenement op Spa-Francorchamps belooft een geweldig spektakel te worden, met een combinatie van GT3-races, éénzitter-actie en spannende toerwagenraces. Racefans zullen kunnen genieten van het zien van enkele van de beste teams, piloten en voertuigen in de GT-racesport op een van de meest legendarische circuits ter wereld.

carsandcurbs.com

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIA WEC: Sarah Bovy zet pole in LMGT3

Het Iron Dames team heeft de pole position behaald voor hun Zuid-Amerikaanse debuut in de 6 Uur van São Paulo, onderdeel van het FIA...

ADAC GT Masters: Schumacher en Owega winnen endurance thriller

David Schumacher en Salman Owega behaalden hun eerste seizoensoverwinning in de ADAC GT Masters op de Nürburgring, dankzij een slimme tactiek en een doordachte...

ADAC GT Masters: Pole en nieuw recordronde voor Zimmermann

Tim Zimmermann heeft de poleposition behaald voor de vijfde race van het ADAC GT Masters-seizoen op de Nürburgring. De coureur van het Grasser Racing...
error: Content is protected !!