Spa-Francorchamps mag dit jaar 100 kaarsjes uitblazen!

Vandaag ontwaakt één van de mooiste circuits van de wereld uit haar winterslaap, op 16 maart zullen de eerste racewagens weer over het asfalt van Spa-Francorchamps mogen scheuren. De allereerste wedstrijd in de Waalse Ardennen vond plaats in augustus 1921, dat wil zeggen dat het circuit dit jaar 100 kaarsjes mag uitblazen.

Het was een motorrace destijds, als knipoog naar de terugkeer van de 24H SPA-MOTOS van het FIM EWC-wereldkampioenschap volgend jaar. Vanaf deze zomer zal het eeuwfeest gevierd worden gedurende één jaar, door middel van verschillende activiteiten die op een later tijdstip zullen bekend gemaakt worden.

Ook vanuit sportief oogpunt heeft het circuit dit jaar weer heel wat te bieden. Met de Total 6 Hours of Spa-Francorchamps, ELMS,  Grand Prix Formule 1 van België, 24 Uren van Spa-Francorchamps,… vaste tradities die blijven. Maar ook de Spa World Rallycross of Benelux keert terug en tenslotte zal het WRC zijn opwachting maken op het circuit van Spa-Francorchamps.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

PCCB: Robert de Haan nieuwe kampioen en ook beste rookie

Op de Oostenrijkse Red Bull Ring is het doek gevallen over de Porsche Carrera Cup Benelux 2023. De 17-jarige Nederlander Robert de Haan uit...

PETB: Belgium Racing Team behaalt de dubbel in Oschersleben

Oschersleben was de plaats van afspraak voor de vierde meeting van het seizoen van zowel de Porsche Endurance Trophy Benelux als het Belcar Endurance...

Indrukwekkende demonstratie van Tom Heindrichs

In het Junior Belgian Rally Championship kwam Jonas Dewilde als kersvers kampioen aan de start van de voorlaatste manche van het Kroon-Oil BRC. In...
error: Content is protected !!