Spa-Francorchamps meer dan tevreden over 2022

Het pisteseizoen op het Circuit van Spa-Francorchamps liep op 14 november ten einde. Dit was, zonder enige twijfel, een uitzonderlijk seizoen, waarin het publiek in groten getale terugkeerde. Daarbij ging het om een trouw publiek, dat het gezelschap kreeg van een nieuwe generatie autosportliefhebbers. Niet minder dan 26 weekends waren gewijd aan races en sportevenementen, verdeeld over 226 dagen. De rest van het seizoen kwamen duizenden deelnemers, zowel professionals als amateurs, op de baan om dagenlang te rijden.

De Formula 1 Belgian Grand Prix zal lang worden herinnerd omdat het zo’n bijzonder succesvolle editie was, zowel op als naast het circuit. Het ging om een uitverkocht evenement, met een uitzonderlijke respons van de F1-fans. 360.000 fans zakten vier dagen lang af naar de tribunes, grasvelden en bossen rond het circuit. De fans kregen een totaalervaring dankzij een groot aantal activiteiten in de fanzone, waaronder concerten en talrijke activiteiten op het hele terrein. Deze editie van 2022 van de Formula 1 Belgian Grand Prix was een groot succes, en dit dankzij de promotor, het publiek, de vele lokale dienstverleners – waarvan de expertise nu ook buiten onze grenzen wordt erkend – en de uitstekende samenwerking tussen het Circuit en Spa Grand-Prix, waarvan de teams op exact dezelfde lijn zitten.

SRO 2022 SPA 24H
24H SPA 2022

Met zijn volle tribunes en via tal van activiteiten buiten de baan kan de 74ste editie van de 24 Uren van Spa ook worden omschreven als een van de meest memorabele edities van deze wereldberoemde race. En de traditionele optocht door de straten van Spa werd zelden zo goed bezocht. De aanwezigheid van de Dottore, Valentino Rossi, was daar niet vreemd aan.

Valentino Rossi SRO 2022
Valentino Rossi

De terugkeer van het wereldkampioenschap motor-endurance, de 24H SPA EWC Motos, was uiteraard een van de hoogtepunten van dit jaar, na de uitgebreide werkzaamheden tijdens de winterstop die het seizoen vooraf gingen. Het was een eerste editie die door alle spelers uit de wereld van de gemotoriseerde tweewielers werd geprezen. Ze kreeg bovendien een adembenemende finale, wat grote beloftes inhoudt voor een geweldige toekomst op het Ardense circuit.

24H SPA EWC Motos
24H SPA EWC Motos

Het WEC liet zich niet onbetuigd en presenteerde een spannende race, waarvan de eerste helft bijzonder turbulent was. Het eerste raceweekend van het seizoen werd goed bezocht en de nieuwe tribune bovenaan de Raidillon was de eerste in zijn soort voor het publiek.

FIA WEC 2022 Alpine ELF Team
FIA WEC 2022 – Alpine ELF Team – 4 Hours of Spa

Het zal niemand verwonderen dat ook de weekends gewijd aan oldtimers een succes waren. Daarbij vielen zowel de kwaliteit van het materiaal als die van het publiek dat de oude auto’s kwam bewonderen op.

Spa Six Hours 2022
Spa Six Hours 2022

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van een rijk seizoen dat ten einde loopt met herinneringen die ook bij de toeschouwers in het geheugen gegrift zullen blijven staan. We denken daarbij aan onder meer de 25H Fun Cup, de Spa Italia en Azië, de GT Open, de DTM, de 24H2CV, de Benelux World Rallycross van Spa-Francorchamps en tal van andere snelheidsevents.

Amaury Bertholomé, algemeen directeur van het Circuit van Spa-Francorchamps:

Het sportieve seizoen 2022 op het Circuit van Spa-Francorchamps zal een mijlpaal blijven in de geschiedenis voor toeschouwers, organisatoren, promotoren, journalisten, dienstverleners en medewerkers van het circuit. Zij beleefden andermaal een adembenemend jaar zonder rustpauzes, dat opgeluisterd werd door een opeenvolging van events. Deze werden op een  briljante manier georganiseerd door organisatoren, wier professionalisme en trouw aan ons formidabele circuit en zijn publiek moeten bewierookt worden.

GT Open 2022

De teams van het circuit deden hun uiterste best om een en ander nog mooier en veiliger te maken. De werkzaamheden gaan onverminderd verder om de ontvangst van onze toeschouwers en onze organisatoren te verbeteren.

Ik ben verheugd dat we samen met Wallonië, dat een partner is in de ontwikkeling van het Circuit, kunnen bijdragen aan de internationale uitstraling van onze mooie regio.”

Het circuit mag zichzelf trots op de borst kloppen na dit bijzonder succesvolle seizoen. Dit volgt na grote investeringen in zowel het circuit (voor het verkrijgen van de dubbele FIM/FIA homologatie), als de ontvangstinfrastructuur met de Raidillon-stand. Ook de betrokkenheid van de race-organisatoren om een trouw publiek een geweldige show te garanderen, moet worden benadrukt.

Spa-Francorchamps 2022 La Source
Spa-Francorchamps 2022

Tot slot merken we nog op dat de diensten die het Circuit aanbiedt na twee jaar van beperkingen door de gezondheidscrisis op de best mogelijke manier hervatten. Meer dan 1000 mensen beleefden onvergetelijke ervaringen tijdens onze circuitdopen en nog eens 1000 mensen trokken aan het stuur van hun eigen voertuig het circuit op tijdens de door het Circuit georganiseerde Public Driving Experience. De rondleidingen verwelkomden 10.000 bezoekers, een herhaling van de recordopkomst van 2019. Deze cijfers zijn veelbelovend.

SRO 2022 SPA 24H
24H Spa 2022

Hoewel het seizoen op het circuit ten einde loopt, houdt het Circuit geen winterslaap. Zo worden er nog steeds rondleidingen en bedrijfsactiviteiten aangeboden. Gedurende de komende weken zullen aankondigingen over diverse onderwerpen worden gedaan. Deze gaan onder meer over werkzaamheden die deze winter zullen worden uitgevoerd om de ontvangst van de toeschouwers verder te verbeteren, tot zelfs ingrepen op het vlak van milieu en het energiegebruik.

Bron: Circuit Spa-Francorchamps

Carsandcurbs.com

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

PSCB: Jan Lauryssen en Michael Cool verdelen de buit in Zolder

Na Nederland en Circuit Zandvoort, met een dubbele winst voor Niels Troost (Team GP Elite) was het op Circuit Zolder in België, tweemaal aan...

Spa 24H: TEAM RJN BEVESTIGT JOSH CAYGILL

Team RJN heeft hun deelname aan de Crowdstrike 24 Uur van Spa 2024 verder versterkt door FIA WEC McLaren-coureur Josh Caygill aan hun line-up...

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland keert terug naar Hongarije

Van 21 tot 23 juni 2024 zal de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland racen op de Hungaroring bij Boedapest, een circuit dat sinds 2014...
error: Content is protected !!