Spa Racing Festival: De eerste winnaars van de editie 2021 zijn bekend…

Na twee jaar afwezigheid stonden er niet minder dan dertien sessies op het programma deze zaterdag, de eerste dag van het Racing Festival 2021. Deze eerste dag op het Circuit van Spa-Francorchamps was dan ook meer dan geanimeerd! 

De deelnemers aan de Radical Challenge mochten al vroeg de baan op en dat begin van de dag werd door één man gedomineerd: André Bruckmann. De Duitser was de snelste in alle gechronometreerde sessies, maar moest in de race zelf genoegen nemen met de tweede plaats, achter Michael Clark in zijn zeer snelle Radical RXC Spyder. De Amerikaan Gregg Gorski, die een uitstekende start maakte en in de aanvangsfase tweede lag, zag zijn kansen in rook opgaan toen hij in de ‘Brussels’ haarspeldbocht spinde en de muur raakte.

In de tweede race van de dag streden de deelnemers van de Ferrari Club Racing Series en dat gedurende een dertig minuten durende sprint. Thomas Löfflad, gestart van op de polepositie, beheerste op meesterlijke wijze de race en won voor Josef Schumacher. De gevechten tussen de verschillende 488 GT3, 458 GT3 of 430 Challenge waren schitterend en de aanwezigheid van een Maserati Barchetta, bestuurd door Cornelis Filius, en een Ferrari 348 Challenge in handen van Robin Biesbroek, bracht de liefhebbers van oudere auto’s in vervoering…

De Supercar Challenge powered by Hankook is zonder meer de grootste competitie dit weekend en we gaan op zondag twee erg mooie races zien, met de Ginetta Nissan G58 van de Duitser Max Aschoff op de eerste plaats van de startgrid. Aschoff is jammer genoeg de enige deelnemer in de LMP3-divisie, nadat de Ligier JS P3 van Javier Ibran Pardo tijdens de vrije training een mechanisch probleem kreeg. Op de eerste startrij vinden we ook de BMW M6 GT3 in de handen van niemand minder dan Nicky Catsburg!

De voormalige winnaar van de TotalEnergies 24 Hours of Spa werd tweede in het algemeen klassement en eerste in de GT-divisie. Thomas Piessens, de eerste Belg, reed met zijn Norma M20FC, die hij deelt met Tim Verbergt, naar de derde plaats in de kwalificatie. Ook zijn teamgenoot Tom Boonen had daar kunnen staan, ware het niet dat die Tom Boonen motorpech kreeg tijdens de eerste vrije training. De voormalige wereldkampioen wielrennen hoopt morgen toch in beide races te kunnen starten, maar zonder een reserveblok, moet het team van Deldiche Racing wel alles op alles zetten om de beschadigde motor te herstellen…

Ook de rijders van de Ford Fiesta Sprint Cup Benelux en de MX-5 Cup zorgden voor hun deel van het spektakel, te beginnen met Sam Jongejan! De Nederlander eindigde de eerste vrije training op zijn dak. Hij nam niet deel aan de kwalificatiesessie, waarin Niels Langeveld de snelste ronde neerzette.

In de Ford Fiesta Sprint Cup was het Tomas de Backer die op eigen bodem de snelste was en met 29 duizendsten van een seconde voorsprong op Polle Geusens de polepositie veroverde… Met zo’n kleine voorsprong beloven de twee races morgen erg spannend te worden!

Zondag wordt een volledige racedag, met twee nieuwe wedstrijden van de Radical Series, twee races met de Fiesta Sprint Cup en de Mazda MX-5 Cup, nog twee afspraken in de Ferrari Club Racing Series, tweemaal 60-minuten plus een ronde voor de Supercar Challenge, GT & Prototype Challenge, met de BMW M2 Cup, en niet te vergeten de afspraak van de Legend Boucles Series. Kortom, met de Royal Automobile Club de Spa zal u zich niet vervelen op het mooiste circuit ter wereld!  

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIM EWC: Sterk veld voor de 8 Uur van Spa Motos

Zevenendertig teams, waaronder 34 permanente FIM Endurance World Championship-ploegen, hebben zich ingeschreven voor het internationale motorrace-equivalent van een high-speed achtbaanrit, de 8 Uur van...

BMW M4 GT3 EVO onthuld op de Nürburgring

BMW M Motorsport heeft de nieuwste versie van hun succesvolle GT-racewagen, de BMW M4 GT3 EVO, gepresenteerd voorafgaand aan de 24 uur van de...

De parades, traditioneel hoogtepunt van SpaItalia!

SpaItalia is een evenement dat bestaat uit een geslaagde mix van circuitrijden, animaties in de paddock en het samenkomen van invoerders en clubs. Twee...
error: Content is protected !!