Spa Rally: Wie wordt vice-kampioen?

De BRC Master Cup, een competitie voor rijders die de leeftijd van 50 jaar bereikt hebben, werd begin dit seizoen gelanceerd en in de loop van het seizoen zagen we een aantal piloten die van de titel bij de Masters hun doel maakten. In de Condroz Rally stelde Jimmy D’hondt zijn eindzege in de BRC Master Cup veilig, zodat hij dit weekend in de Spa Rally zonder titelstress kan genieten van de 18 mooie klassementsproeven.

De strijd voor de titel van vice-kampioen is nog onbeslist. Jos Verstappen heeft de beste papieren in handen, maar er zijn nog meer kapers op de kust. Zo kunnen Henri Schmelcher, Richard Pex en Stefaan Prinzie, aan de start met zijn Alpine A110 RGT, ook nog een gooi doen naar de tweede plaats bij de 50+ rijders. In eigen streek kan mogelijk ook Fred Bouvy verrassen met zijn Subaru, net als Armand Fumal met zijn Alpine. Henri Schmelcher zal op twee gedachten hinken, want hij doet ook nog een gooi naar de GT-titel.

Rally BRC 2022
Jimmy D’hondt

Er zijn heel wat “routiniers” die het seizoen afsluiten in Spa, waaronder ook Christophe Kerkhove, de kampioen in Historic. In Historic vinden we trouwens nog heel wat Masters, zoals Patrick Deblauwe, Christophe Daco, Rainer Feltes, André Lausberg en Olivier Breittmayer.

Ook in de 2WD Trophy is een “Master” nog in strijd voor de titel. Stefaan T’joens mikt na zijn VAS-titel nog op de titel in de 2WD Trophy. Kortom, ook het peloton van de BRC Master Cup is erg gevarieerd in Spa. 

Carsandcurbs.com

Bart Wouters
Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Bathurst 12H: Twee klasse-overwinningen voor Audi Sport klantenteams

Vier klantenteams van Audi Sport behaalden podiumplaatsen tijdens de 2023 Bathurst 12 Hour race. De Pro-Am klasse werd gewonnen door het Australische trio Chaz...

Schubert Motorsport en Project 1 zullen met de BMW M4 GT3 deelnemen aan het DTM-seizoen 2023

Het nieuwe tijdperk van de DTM onder leiding van de ADAC gaat het seizoen 2023 in met vier BMW M4 GT3's. Schubert Motorsport en...

GT Open: Team Motopark zet twee wagens in voor zilveren jubileum

Team Motopark heeft zijn deelname aan de International GT Open van 2023 aangekondigd met twee Mercedes AMG-auto's om zijn 25-jarig bestaan te vieren. Het...
error: Content is protected !!