Spannend titelgevecht tussen Larry ten Voorde en Porsche Junior Ayhancan Güven

Ook in Spa-Francorchamps werd er weer hevig strijd geleverd om de titel in de virtuele editie van de Porsche Mobil 1 Supercup. Porsche Junior Ayhancan Güven en Larry ten Voorde stonden gedeeld eerste in de stand na Barcelona en Silverstone. Deze keer verdeelden Dylan Pereira en Ayhancan Güven de winst op zaterdag onder elkaar.

Beide races zaten weer boordevol met spannende duels, 28 wagens stonden op de startgrid van deze online racemeeting. Güven staat met 132 punten bovenaan het klassement na deze editie, maar slechts twee punten scheiden hem van zijn grootste rivaal Larry ten Voorde. 

Voor de eerste race mocht Ten Voorde vanaf pole starten, deze positie kon hij enkele ronden aanhouden maar werd op de voet gevolgd door Güven. Maar de jonge Turk bleef de druk opvoeren en in de vierde ronde liep het mis voor Ten Voorde. Güven maakte contact met de achterkant van de Nederlander, die door dit manoeuvre van de baan raakte. Pereira kon van deze situatie profiteren en schoof zo van de derde naar de eerste plaats, Ten Voorde viel terug naar de derde plaats en Güven kon uiteindelijk als vijfde zijn weg vervolgen. Pereira hield het hoofd koel en kon uiteindelijk de winst op zijn naam schrijven voor de eerste race.   “Helaas verloor ik bij de start meteen een plek. Maar toen profiteerde ik van het contact tussen de twee auto’s voor me. Het is geweldig om te winnen en het levert me punten op voor het algemeen klassement ”, aldus de jonge coureur uit Luxemburg.

Ten Voorde en Güven waren per ronde tot een seconde sneller dan hun tegenstanders. Na de botsing vochten de twee zich terug een weg omhoog naar het podium. De volgorde op het podium was Pereira voor Ten Voorde en Güven. De vierde plaats van Köhler leverde hem de overwinning op al rookie.

Voor de tweede race van de dag maakte Güven de beslissende zet in de tweede ronde. In de haarspeldbocht van La Source nam de Alméras-coureur de binnenlijn om zo langs Pereira te passeren. Güven bleef daarna de hele wedstrijd aan de leiding en pakte na elf ronden zijn derde overwinning. “De derde plaats en een overwinning is voor mij een fantastisch resultaat. Het kampioenschap is buitengewoon spannend. Ik kan niet wachten op de volgende races op Monza ”, zei Güven aan Porsche Motorsport. Ten Voorde eindigde op de tweede plaats nadat Pereira in de derde ronde rond ging en verschillende posities verloor.

De strijd om het brons ging uiteindelijk naar Joey Mawson, dit was het beste resultaat tot nu toe voor de Australiër dit seizoen. Mawson won uiteindelijk het duel met Nick Tandy en kon kort daarna de derde plaats van Laurens Vanthoor grijpen. “Deze races waren echt leuk en ik was sneller dan bij de vorige evenementen. Helaas heb ik een paar fouten gemaakt die me een top drie resultaat hebben gekost ”, aldus Vanthoor.

Loek Hartog (Porsche Carrera Cup Benelux) beleefde een moeilijkere start tijdens het derde evenement van de Porsche Mobil 1 Supercup Virtual Edition. De jonge gastrijder moest in de eerste race de handdoek al meteen in de ring gooien na een aanrijding in de eerste ronde. Voor de tweede race moest Hartog vanaf de 25ste plaats starten op de grid, maar de sympathieke Nederlander wist een adembenemende inhaalrace te rijden. Vocht zich uiteindelijk een weg naar de vierde plaats en miste slechts op 0,223 seconden een podiumplek. “In de tweede race vond ik terug een goede balans, ik wist posities goed te maken maar tegelijkertijd moest ik mijn banden sparen. Uiteindelijk kon ik zelfs vechten voor de derde plaats, wat gewoon fantastisch was ”, aldus Hartog.

Results

Spa-Francorchamps, race 5 of 8
1. Dylan Pereira (L/BWT Lechner Racing)
2. Larry ten Voorde (NL/Team GP Elite)
3. Ayhancan Güven (TR/Martinet by Alméras)
4. Leon Köhler (D/Lechner Racing Middle East)
5. Jaxon Evans (NZ/Momo Megatron Lechner Racing)

Spa-Francorchamps, race 6 of 8
1. Ayhancan Güven (TR/Martinet by Alméras)
2. Larry ten Voorde (NL/Team GP Elite)
3. Joey Mawson (AUS/Fach Auto Tech)
4. Loek Hartog (NL/Porsche Carrera Cup Benelux)
5. Nick Tandy (GB/ExxonMobil Oil Corporation)

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

PSCB: Jan Lauryssen en Michael Cool verdelen de buit in Zolder

Na Nederland en Circuit Zandvoort, met een dubbele winst voor Niels Troost (Team GP Elite) was het op Circuit Zolder in België, tweemaal aan...

Spa 24H: TEAM RJN BEVESTIGT JOSH CAYGILL

Team RJN heeft hun deelname aan de Crowdstrike 24 Uur van Spa 2024 verder versterkt door FIA WEC McLaren-coureur Josh Caygill aan hun line-up...

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland keert terug naar Hongarije

Van 21 tot 23 juni 2024 zal de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland racen op de Hungaroring bij Boedapest, een circuit dat sinds 2014...
error: Content is protected !!