Spannende races in BMW Racing Cup op Circuit Zandvoort

Op het zonovergoten Grand Prix circuit van Zandvoort vonden dinsdagavond de eerste races van de BMW Racing Cup van dit seizoen plaats, na een gedwongen corona-pauze van ruim een half jaar. Niet minder dan 33 BMW’s M240i stonden aan de start en de coureurs gingen als dartele lammetjes voor hun eerste rondes op racesnelheid de baan op. Snelste man van de dag was zonder meer Paul Meijer, maar hij kwam in de eerste race vanaf pole position niet verder dan de 8e plaats, door een ongelukkig getimede pitstop. In race 2 was hij ongenaakbaar en bleef hij de concurrentie ruim voor.

Janjur Monshouwer (Hans Weijs Motorsport), winnaar van de openingsrace moest op zijn beurt een ereplaats prijsgeven, toen in de tweede race een kapotte splitter hem tot opgeven dwong. Ook Bernhard van Oranje (DayVtec Engineering) kon zijn snelheid niet omzetten in twee topresultaten. In race 1 moest hij de strijd staken met een kapotte dynamo, maar in de tweede race revancheerde hij zich door tweede te worden achter winnaar Paul Meijer (Hans Weijs Motorsport).

Het beste over 2 races presteerde de jonge Jules Grouwels (DayVtec Engineering), die goed was voor een tweede en een vierde plaats. De equipe Henk Maassen van den Brink en Robin Vogel in hun prachtig gedecoreerde BMW M240i (MDM Motorsport) eindigde in de eerste race vlak achter Grouwels en de tweede race vlak voor hem, beide keren op de derde plaats, dankzij strak gereden en foutloze rondes. Jong talent zijn zij niet, maar ze genieten wel met volle teugen en zijn zo blij als een kind met hun gewonnen bekers. Dat typeert de sfeer in de BMW Racing Cup. Plezier staat bovenaan, maar toch zijn alle deelnemers competitief ingesteld en eenmaal op de baan strijden ze voor elke meter.

Het ging er dan ook af en toe stevig aan toe tijdens dit eerste race evenement van de BMW Racing Cup 2021 met de nodige blikschade tot gevolg. Verschillende incidenten zorgden ook enkele keren voor een zogenaamde ‘Code 60’ waarbij de deelnemers niet sneller dan 60 km per uur mogen rijden, om de marshalls de gelegenheid te geven gestrande auto’s in veiligheid te brengen. Gedurende zo’n periode is het het beste om de verplichte pitstop te maken, maar dat valt vooraf niet te plannen. Paul Meijer slaagde daar in leidende positie in race 1 niet in en verspeelde daardoor meer dan 15 plaatsen! Hij wist dankzij een sterke inhaalrace nog terug te komen tot de 8e plaats.

Dat autosport voor iedereen is weggelegd bewijst het deelnemersveld: dames als Paulien Zwart en Vivienne Weijs zijn razendsnel en doen niet voor hun mannelijke tegenstanders onder en komen net zo blij uit de auto als de andere deelnemers. De pas 22-jarige Zion Geeratz, die samen met zijn vader Marco racet en pas sinds enkele maanden zijn racelicentie heeft verrast met de 7e tijd tijdens de kwalificatie-training. Wielrenner Niki Terpstra bewijst dat hij ook op vier wielen snel is door met teamgenoot Rob Kamphues – bekend van Ziggo Sport – in de eerste race naar een knappe 5e plaats te rijden. Rallyrijder Mark van Eldik vindt het zo fijn om veel te rijden dat hij gemakshalve in de eerste race de verplichte pitstop overslaat, waarvoor hij uiteraard een gepaste tijdstraf krijgt.

Meer informatie over de cup is te vinden op www.bmwracingcup.nl of volg ons op onze social media kanalen @BMWRacingCupofficial. Volgende race: maandag 21 juni, Zandvoort.

Uitslag Race 1 – 23 ronden:

1. Janjur Monshouwer, Hans Weijs Motorsport, 50:15,766; 2. Jules Grouwels, DayVtec Engineering, op 15,578 sec; 3. Henk Maassen van den Brink/Robin Vogel, MDM Motorsport, op 16,486 sec.

Uitslag Race 2 – 21 ronden:

1. Paul Meijer, Hans Weijs Motorsport, 50:17,278; 2. Bernhard van Oranje, DayVtec Engineering, op 9,199 sec; 3. Henk Maassen van den Brink/Robin Vogel, MDM Motorsport, op 16,445 sec.

BMW Racing Cup

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Fun Cup powered by Hankook: we zijn vertrokken!

Het seizoen 2023 van de Fun Cup powered by Hankook gaat dit weekend van start in Mettet. Op het menu staat een eerste race...

De Fun Cup en Torfs Compact Machinery verlengen hun samenwerking

Ook tijdens het seizoen 2023 van de Fun Cup powered by Hankook slaan Kronos Events en Torfs Compact Machinery de handen in elkaar.  De kleuren...

CrowdStrike 24 Hours of Spa klaar voor recordgrid met 72 auto’s

De CrowdStrike 24 uur van Spa is het prestigieus autosportevenement dat in de zomer van 2023 plaatsvindt in Spa-Francorchamps. Het evenement zal bestaan uit...
error: Content is protected !!