SRO Motorsports Group viert 30-jarig jubileum met historische GT-race tijdens TotalEnergies 24 Hours of Spa

SRO Motorsports Group viert dit jaar zijn 30-jarig jubileum in stijl tijdens de TotalEnergies 24 Hours of Spa (28-31 juli) met een historisch GT-evenement, georganiseerd door Peter Auto, voorafgaand aan de grote race van het seizoen.

GT Anniversary 2022 geeft toeschouwers een once-in-a-lifetime kans om de meest iconische machines van de afgelopen drie decennia te zien strijden op Spa-Francorchamps. Er staan ​​twee wedstrijden van 60 minuten op het programma, waarbij de tweede de laatste baanactie vertegenwoordigt voordat de Belgische uithoudingsklassieker aan zijn 74e editie begint.

Bovendien kunnen fans de auto’s van dichtbij bekijken als onderdeel van de traditionele parade naar het centrum van Spa. Ze zullen deelnemen aan de volledige 2022-grid in de parade, die in 2022 een welkome comeback maakt als onderdeel van het off-track entertainment van dit jaar.

Een korte geschiedenis

Stephane Ratel organiseerde zijn eerste race in juni 1992 op het Le Mans Bugatti Circuit. Daarbij lanceerde hij de Gentleman Drivers Trophy, een serie van één merk die gebruikmaakt van productiemodellen van de Franse fabrikant Venturi, terwijl hij ook een betrokkenheid bij het GT-racen begon die tot op de dag van vandaag voortduurt.

Patrick Peter had toen al een aantal jaren de Grand Prix de l’Age d’Or in Montlhéry gereden en had onlangs de Tour Auto nieuw leven ingeblazen. In augustus 1993 bundelden de twee mannen hun krachten om een ​​GT-race te organiseren op Circuit Paul Ricard, wat leidde tot een nog groter avontuur in 1994 toen ze Jürgen Barth aan hun groep toevoegden en de BPR Global GT Series oprichtten.

Het nieuwe kampioenschap was een groot succes en zorgde voor een wereldwijde renaissance in GT-racen, waardoor de discipline sindsdien weer op de voorgrond van de internationale autosport staat. Terwijl Peter vervolgens terugkeerde naar zijn eerste liefde, historisch racen, bleef Ratel zijn inspanningen richten op moderne competitie.

Het succes van het BPR-concept bracht Ratel ertoe om het FIA GT-kampioenschap te organiseren, terwijl SRO Motorsports Group in 2001 betrokken raakte bij de TotalEnergies of Spa, wat een nieuw tijdperk van GT-racen inluidde. Tegenwoordig is het een van de meest prestigieuze evenementen in de sport en vertegenwoordigt het de selectieronde voor Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS en Intercontinental GT Challenge Powered by Pirelli.

GT-jubileum 2022

De jaarlijkse reis naar Spa-Francorchamps blijft een essentieel aspect van de activiteiten van SRO Motorsports Group, waarbij Stephane Ratel het evenement omschrijft als “de hoeksteen van alles wat we hebben gedaan”. Het is dan ook de ideale plek om het 30-jarig jubileum van het bedrijf te vieren. Om iets echt speciaals te garanderen, wendde Stephane Ratel zich tot zijn oude vriend Patrick Peter.

Een veld met historische machines zal worden geassembleerd voor GT-jubileum 2022, met de in aanmerking komende auto’s variërend van de Venturi 400 waarmee het allemaal begon tot recente GT3-favorieten zoals de Audi R8 LMS, Mercedes SLS AMG en Bentley Continental. Tussendoor bevat de lijst ook de Ferrari F40, McLaren F1-GTR, Porsche 911 GT1, Chrysler Viper GTS-R, Ferrari F550 Prodrive, Maserati MC12 GT1, Aston Martin DBR9, Lamborghini Murcielago GT1, Nissan GTR GT1 en nog veel meer.

GT Anniversary 2022 zal deelnemen aan een druk programma van ondersteunende actie en off-track entertainment tijdens de TotalEnergies 24 Hours of Spa van dit jaar, inclusief moderne GT- en single-seater-series, de parade en de terugkeer van het muziekconcert op zaterdagavond. De officiële testdagen zijn gepland van 21-22 juni, terwijl het hoofdevenement loopt van 28-31 juli.

Bron: SRO Motorsports Group

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

ADAC GT Masters: Haupt Racing Team zet pole om in jubileumoverwinning

David Schumacher en Salman Owega van het Haupt Racing Team hebben op de Nürburgring hun tweede seizoensoverwinning behaald tijdens de 250e jubileumrace van de...

ADAC GT Masters: Pole voor Schumacher in jubileumrace

David Schumacher heeft de pole position veroverd voor de jubileumrace van de ADAC GT Masters op de Nürburgring. Tijdens de kwalificatie op zondag zette...

FIA WEC: Sarah Bovy zet pole in LMGT3

Het Iron Dames team heeft de pole position behaald voor hun Zuid-Amerikaanse debuut in de 6 Uur van São Paulo, onderdeel van het FIA...
error: Content is protected !!