Start DTM dan toch zonder toeschouwers

Enkele weken geleden was ITR-voorzitter Gerhard Berger nog hoopvol dat een DTM-seizoen zonder toeschouwers nog mogelijk was, maar gaf toen al aan dat in het slechtste scenario wedstrijden achter gesloten deuren zouden plaatsvinden. Enkel voor een tv publiek racen was nog een laatste optie in deze moeilijke tijden. Maar Berger is niet gewonnen voor dit idee om DTM races te laten doorgaan zonder de aanwezigheid van toeschouwers langs de baan, en vertelde toen het volgende aan Red Bull Servus TV: “Onze bezoekers worden fans genoemd. En als de fans er niet zijn, zullen er ook geen races zijn”.

“We moeten zeer doordacht te werk gaan in deze huidige situatie waarin de wereld zich nu bevindt. Er zijn verschillende scenario’s mogelijk. In het beste scenario starten we in juli en kunnen we het hele seizoen doorlopen met tien races. Het ergste scenario is dat er dit jaar helemaal niet geracet zal worden”, zei Berger in gesprek met Auto Motor und Sport. 

“Spookraces zouden alleen een middel kunnen zijn om de bal aan het rollen te   krijgen”.

Het seizoen misschien later op het jaar starten is ook nog een optie? “Dat zou ook een mogelijkheid kunnen zijn. Maar door de dalende temperaturen op de Europese racecircuits is het vanaf eind november niet meer mogelijk om te racen”.

Is het mogelijk en financieel haalbaar om te racen zonder toeschouwers? “Ons belangrijkste doel is steeds live te kunnen racen voor de fans. Onze inkomsten moeten voortvloeien uit de evenementen, van de fans en de sponsors. In tegenstelling tot de Formule 1 ziet ons systeem eruit alsof we elk circuit huren”.

“Of de kalender nog zal wijzigen hangt af van de ontwikkelingen in de strijd tegen het coronavirus. Maar de de inspanningen die alle landen geleverd hebben om het virus in te dammen brengen hoop dat er binnenkort misschien terug geracet kan worden in Duitsland en andere omliggende landen”.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIA WEC: Twee auto’s voor Iron Lynx in de nieuwe LMGT3-categorie

Iron Lynx heeft bekend gemaakt dat het zal deelnemen aan het FIA World Endurance Championship van 2024, waarbij het team twee Lamborghini Huracán GT3...

John Wartique: “Aan de finish van de Spa Rally staan was al een overwinning op zich”

Door de finish van de Spa Rally te halen bereikten John Wartique en Maxime Andernack het doel dat ze zich voor de start van...

Jimmy D’hondt pakt zijn tweede titel in de BRC Master Cup

Door de afwezigheid van de Nederlanders Roger Hodenius en Jos Verstappen had Jimmy D'hondt aan een 14de plaats in de Spa Rally voldoende om...
error: Content is protected !!