Start DTM dan toch zonder toeschouwers

Enkele weken geleden was ITR-voorzitter Gerhard Berger nog hoopvol dat een DTM-seizoen zonder toeschouwers nog mogelijk was, maar gaf toen al aan dat in het slechtste scenario wedstrijden achter gesloten deuren zouden plaatsvinden. Enkel voor een tv publiek racen was nog een laatste optie in deze moeilijke tijden. Maar Berger is niet gewonnen voor dit idee om DTM races te laten doorgaan zonder de aanwezigheid van toeschouwers langs de baan, en vertelde toen het volgende aan Red Bull Servus TV: “Onze bezoekers worden fans genoemd. En als de fans er niet zijn, zullen er ook geen races zijn”.

“We moeten zeer doordacht te werk gaan in deze huidige situatie waarin de wereld zich nu bevindt. Er zijn verschillende scenario’s mogelijk. In het beste scenario starten we in juli en kunnen we het hele seizoen doorlopen met tien races. Het ergste scenario is dat er dit jaar helemaal niet geracet zal worden”, zei Berger in gesprek met Auto Motor und Sport. 

“Spookraces zouden alleen een middel kunnen zijn om de bal aan het rollen te   krijgen”.

Het seizoen misschien later op het jaar starten is ook nog een optie? “Dat zou ook een mogelijkheid kunnen zijn. Maar door de dalende temperaturen op de Europese racecircuits is het vanaf eind november niet meer mogelijk om te racen”.

Is het mogelijk en financieel haalbaar om te racen zonder toeschouwers? “Ons belangrijkste doel is steeds live te kunnen racen voor de fans. Onze inkomsten moeten voortvloeien uit de evenementen, van de fans en de sponsors. In tegenstelling tot de Formule 1 ziet ons systeem eruit alsof we elk circuit huren”.

“Of de kalender nog zal wijzigen hangt af van de ontwikkelingen in de strijd tegen het coronavirus. Maar de de inspanningen die alle landen geleverd hebben om het virus in te dammen brengen hoop dat er binnenkort misschien terug geracet kan worden in Duitsland en andere omliggende landen”.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Mattia Binotto wordt nieuwe leider van Audi’s Formule 1-project

Mattia Binotto wordt de nieuwe leider van Audi's Formule 1-project, dat op 1 augustus begint. Audi bereidt zich voor op zijn intrede in de...

IAME Series Benelux: 5 winnaars openen hun palmares in Genk

Meer dan twee maanden na het raceweekend in Ostricourt gingen de IAME Series Benelux terug van start op het circuit van Karting Genk het...

Frikadelli Racing maakt gastoptreden in de GT World Challenge Europe

Frikadelli Racing zal van 26-28 juli 2024 een gastoptreden maken in de GT World Challenge Europe op de Nürburgring met hun Ferrari 296 GT3,...
error: Content is protected !!