Start F1-seizoen zonder toeschouwers achter gesloten deuren

In tegenstelling tot DTM-baas Gerhard Berger is sportief directeur Ross Brawn wel een voorstander om het Formule 1 seizoen achter gesloten deuren te laten doorgaan. Intussen staat de teller al op negen races die uitgesteld werden. De eerste Grand Prix zonder toeschouwers zou ergens in Europa kunnen plaatsvinden, vertelt Brawn aan Sporza.

“Laat alle teams de verplaatsing met een chartervliegtuig maken en wij voorzien vervoer op de luchthaven. We controleren iedereen op COVID-19 nog voor ze met andere mensen in contact kunnen komen. Het is best mogelijk om te zorgen voor een afgesloten circuit en op die manier loopt niemand gevaar. Het is zeker geen droomscenario een race zonder toeschouwers, maar misschien is dit toch beter dan helemaal geen wedstrijd. De Formule 1 wordt wereldwijd gevolgd door miljoenen mensen op de televisie. Het zijn moeilijke tijden voor iedereen en heel wat F1-fans zouden blij zijn met wat autosport in de huiskamer. We zijn volop bezig om te kijken wanneer en op welke plaats de eerste race zou kunnen plaatsvinden. Maar het heeft enkel zin om deze optie op te starten als we de continuïteit kunnen garanderen”, aldus Ross Brawn.

Dubbele raceweekends

“Dubbele raceweekends behoren zeker ook nog tot de mogelijkheid. Zo zou de verplaatsing naar China best wel een optie kunnen zijn om een dubbele race te organiseren”.

Om officieel te kunnen spreken over een WK en een nieuwe wereldkampioen, moeten er minsten acht GP’s worden afgewerkt volgens de reglementen van de FIA. 

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIM EWC: Sterk veld voor de 8 Uur van Spa Motos

Zevenendertig teams, waaronder 34 permanente FIM Endurance World Championship-ploegen, hebben zich ingeschreven voor het internationale motorrace-equivalent van een high-speed achtbaanrit, de 8 Uur van...

BMW M4 GT3 EVO onthuld op de Nürburgring

BMW M Motorsport heeft de nieuwste versie van hun succesvolle GT-racewagen, de BMW M4 GT3 EVO, gepresenteerd voorafgaand aan de 24 uur van de...

De parades, traditioneel hoogtepunt van SpaItalia!

SpaItalia is een evenement dat bestaat uit een geslaagde mix van circuitrijden, animaties in de paddock en het samenkomen van invoerders en clubs. Twee...
error: Content is protected !!