Stéphane Lefebvre, Citroën en DG Sport Compétition gaan op hun elan door!

Net zoals na de Rally van Haspengouw mochten Stéphane Lefebvre en Xavier Portier ook na de tweede manche van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship 2022, de South Belgian Rally, met hun Citroën C3 Rally2 DG Sport Compétition als eerste over het finishpodium rijden. Toch werd het voor het duo geen gezondheidswandeling.

Want in de week voorafgaand aan de wedstrijd in en rond Vresse-sur-Semois werd Stéphane Lefebvre immers… ziek! Nadat hij enkele dagen eerder een covidbesmetting had opgelopen bleek de Noord-Fransman niet tiptop in orde. Maar hoewel hij bij sommige lastige proeven wat concentratie- en ademhalingsproblemen ondervond, kweet de kopman van DG Sport Compétition zich uitstekend van zijn taak. Hij reed van start tot finish aan de leiding, maar een beslissende kloof slaan zat er echter nooit in.

“Ik ben best tevreden dat ik deze zege heb kunnen behalen”, stelde Lefebvre achteraf. “Eens te meer bleek de auto perfect in orde en haalde het team alles uit de kast. Mijn aanwezigheid hier dank ik aan DG Sport Compétition, en ik maak er dan ook een erezaak van om alles op alles te zetten om te proberen winnen.”

In het spoor van de leider in de kampioenschapstussenstand werd er een stevig robbertje uitgevochten. Maxime Potty mag achteraf als de aangenaamste verrassing van de South Belgian Rally worden beschouwd. “Het plan werd tot op de letter gevolgd en Maxime zette een schitterende wedstrijd neer”, stelt Alain Georges van DG Sport Compétition. “Het doel met Maxime was om van op nul opnieuw te beginnen en snel progressie te boeken. Dit resultaat, op minieme achterstand van de tenoren van dit hoogstaande kampioenschap, is een eerste grote opsteker.”

Maxime Potty dankt zijn plaats in de top 6 aan het feit dat hij in de slotfase Cédric De Cecco wist voor te blijven. Deze laatste vond dat hij te voorzichtig aan de rally was begonnen, vooraleer in de slotlus het tempo wat op te voeren. Door de kleine verschillen tussen de hoofdrolspelers in het BRC is het echter niet makkelijk om snel plaatsen te winnen. Maar met drie C3 Rally2 DG Compétition in de top 7 mag het team uit Theux met recht en reden heel tevreden zijn.

“Zoals we hadden verwacht bleek Jos Verstappen op dit soort parcours heel snel te kunnen gaan”, vervolgt Alain Georges. “Na de shakedown had hij allicht door dat hij hier wat zou kunnen bewijzen, maar in de tweede KP ging Jos helaas in de fout. Maar dat maakt allemaal deel uit van het leerproces! Wat ik vooral zal onthouden van deze wedstrijd is zijn fighting spirit. Jos is meer dan een winner. Hier maakte hij een foutje, maar vergeet niet dat hij pas aan de tweede rally uit zijn carrière toe was.”

Richard Pex en Roger Hodenius, de twee kompanen van Jos Verstappen onder de luifel van DG Sport Compétition, haalden ondertussen hun hartje op. Ze genoten van elk ogenblik, en konden rekenen op het hele team om zo snel mogelijk vooruitgang te boeken.

Na de Condrozrally met Lefebvre, de Spa Rally met Rossel, en de Haspengouwrally en de South Belgian Rally met Lefebvre gaat DG Sport Compétition op zijn zegevierende elan verder. De weg naar de titel van 2022 is nog lang, maar men kan er niet omheen dat het seizoen uitstekend begonnen is.

Bron: DG Sport

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Jimmy D’hondt gaat voor drie op een rij in de BRC Master Cup

Mede omdat Roger Hodenius en Jos Verstappen hun kansen niet verdedigden in de laatste wedstrijd van het seizoen in Spa, werd Jimmy D'hondt vorig...

Jan Lauryssen met Belgium Racing op zegejacht in GT Cup Europe

Jan Lauryssen verdedigt in 2024 de kleuren van het Limburgse Belgium Racing Team. De Kempenaar ontpopte zich de voorbije seizoenen tot een referentie in...

Rally van Haspengouw: De Clio’s favoriet tussen de boomgaarden

Ook dit jaar zorgt de 2WD Trophy voor een lage instapdrempel in het Kroon-Oil Belgian Rally Championship. In de 2WD Trophy wordt immers gereden...
error: Content is protected !!