Stéphane Lefebvre leidt na de eerste lus

Onder een mooi lentezonnetje, maar met nog licht winterse temperaturen, konden de 80 deelnemers aan de South Belgian Rally zich deze zaterdagochtend op gang trekken. Op het startpodium in het charmante Vresse-sur-Semois volgden ze de indrukwekkende nulwagen, de Ford Puma Hybrid Rally1 die door M-Sport voor Pierre-Louis Loubet wordt ingezet om hier de WRC Rally van Kroatië voor te bereiden.
 
Stéphane Lefebvre, na zijn zege in de Haspengouw leider in de BK-tussenstand en dus eerste op de weg, was duidelijk goed wakker: in de eerste, wat technische proef van Cornimont (8,7 km.) zette hij meteen de snelste tijd neer. De verschillen waren echter klein, want vijf rijders volgden binnen de twee seconden: Ghislain de Mevius ging Grégoire Munster, Adrian Fernémont en Gino Büx vooraf.

Ook de tweede proef, met finish aan de voet van het majestueuze slot van Bouillon, werd gewonnen door Stéphane Lefebvre, opnieuw voor Ghislain de Mevius. De 6,72 kilometer lange proef, afgewerkt op relatief brede en snelle wegen, betekende het einde voor drie blikvangers: Jos Verstappen ging met zijn Citroën C3 Rally2 van de baan, Sébastien Bedoret moest met een kapotte motor op zijn nieuwe Ford Fiesta Rally2 naar de kant, en ook Cédric Cherain, leider in GT, moest net na de finish zijn Porsche 997 met een stukke krachtbron definitief parkeren.
 
Les Hayons is niet alleen een nieuwe proef, met zijn 17,37 km. ook een ware scherprechter. De derde proef bevestigde het overwicht van Stéphane Lefebvre en zijn officiële Citroën C3 Rally2. De Nordist bleef deze keer voor de Hyundai i20 Rally2 van Grégoire Munster en de Skoda’s Fabia Rally2 van Büx, de Mevius en Fernémont. Zou Stéphane Lefebvre in deze eerste lus voor een vier op een rij zorgen?

Het antwoord bleek negatief, want in de proef waar hij vorig jaar het verschil maakte, de 17,35 km lange chronorit van Bellefontaine, wist Ghislain de Mevius het best uit de hoek te komen. De winnaar van 2021 zette er de snelste tijd neer, maar bleef slechts drie tienden van een seconde voor de leider in de tussenstand. Grégoire Munster, die na zijn klapper van vorig jaar geen te beste herinneringen aan deze proef overhoudt, zette de derde tijd neer. De proef bleek geen succes voor Bastien Rouard (Skoda), die er na een schuiver een veertigtal seconden verloor, en voor Éric Cunin (Skoda), die naast de weg belandde en daar meer dan twee minuten bij inschoot.
 
Na de eerste lus leidt Lefebvre de dans, met 8″6 voorsprong op Ghislain de Mevius, gevolgd door Grégoire Munster (9″4), Gino Büx (13″7), Adrian Fernémont (21″4), Maxime Potty (33″9), Cédric De Cecco (41″3) en Bastien Rouard (1’42).
 
De Stellantis Rally Cup wordt voorlopig gedomineerd door Marijan Griebel. Met zijn Peugeot 208 Rally4 leidt de voormalige tweevoudige Europese Junior- én Duitse kampioen de debatten, voor Charles Munster en zijn Opel Corsa Rally4. De Duitser strijdt ook volop om de leiding in klasse RC4, waar hij de degens kruist met Tom Rensonnet. Deze laatste is met zijn Renault Clio Rally4 ook leider bij de Juniors.

Info: www.southbelgianrally.com 

Bron: BRC

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

24H Le Mans: Tweede plaats op het LMGT3-podium voor WRT

BMW M Motorsport maakte een opmerkelijke terugkeer naar de 24 uur van Le Mans na 25 jaar afwezigheid, met zowel hoogte- als dieptepunten tijdens...

24H Le Mans: Opnieuw zege voor Ferrari

De #50 Ferrari AF Corse 499P Hypercar, bestuurd door Antonio Fuoco, Nicklas Nielsen en Miguel Molina, won de 24 uur van Le Mans 2024....

24H Le Mans: Opgave voor Dries Vanthoor

De WRT BMW Hybrid V8 met het nummer 15 is uitgeschakeld in de 24 uur van Le Mans na een crash van Dries Vanthoor...
error: Content is protected !!