Sterke affiche in Roeselare met de snelste Youngtimers

De Historic-deelnemers nemen in de ConXioN Omloop van Vlaanderen bijna 40% van het startveld in de nationale wedstrijd voor hun rekening. De Britten zijn immers weer talrijk op post, vooral om de 60ste verjaardag van de legendarische Mini te vieren, samen met de 60ste verjaardag van de oudste rally van het Belgisch rallykampioenschap. Vooraan belooft het een erg boeiende strijd te worden op verschillende niveaus.

In het Historic BRC komt Arthur Kerkhove als kersvers Belgisch kampioen in de klasse PTN niet aan de start. Na een erg knappe eerste seizoenshelft waarin de jonge piloot uit Ronse als enige in elke wedstrijd punten scoorde met zijn Ford Escort, heeft hij al zes resultaten op zijn naam. Arthur Kerkhove kan de druk bij zijn achtervolgers leggen die de achterstand eerst nog goed moeten maken.

Voor de overwinning wordt een strijd tussen de Youngtimers verwacht. De West-Vlaamse klassieker kan zelfs rekenen op een topaffiche, want alle tenoren zijn van de partij. Zo komt Paul Lietaer aan de start met de Opel Manta 400 waarmee hij vorig jaar kampioen werd. De snor heeft nog wat goed te maken in Roeselare, waar hij vorig jaar zijn Manta zwaar toetakelde bij een ongelukkige crash op de Zoning.

Concurrentie komt er van de snelle Bjorn Syx, die in juni de snelste was in Ieper. Syx krijgt weerwerk van Guino Kenis en Danny Kerckhof, nog twee snelle BMW M3-rijders. De BMW-tenoren moeten vooral uitkijken voor de Ford Sierra’s Cosworth van Stefaan Stouf, Dirk Deveux, de dichtste achtervolger van Kerkhove in het kampioenschap, en de iets minder geëvolueerde versie van Frank Baert.

En dan zijn er nog de Porsches van voormalig Historia-Kampioen Glenn Janssens en vooral Hans-Walter Schewe, de leider in de TER Historic, waarin ook Syx en Kerckhof zullen aantreden.

Naast de snelle Opel-rijders Jens Maes, Stephen Vankemmel en Danny Vancoillie, is het verder uitkijken naar de tijden van de Engelse deelnemers en naar de passages van de legendarische en charmante Mini’s van de Mini Sport Cup, die met 17 wagens aan de start zullen staan. Ook de zevende manche van het Historic BRC kan rekenen op een erg sterk, gevarieerd en internationaal startveld.

Bron: Belgian Rally Championship

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIM EWC: Sterk veld voor de 8 Uur van Spa Motos

Zevenendertig teams, waaronder 34 permanente FIM Endurance World Championship-ploegen, hebben zich ingeschreven voor het internationale motorrace-equivalent van een high-speed achtbaanrit, de 8 Uur van...

BMW M4 GT3 EVO onthuld op de Nürburgring

BMW M Motorsport heeft de nieuwste versie van hun succesvolle GT-racewagen, de BMW M4 GT3 EVO, gepresenteerd voorafgaand aan de 24 uur van de...

De parades, traditioneel hoogtepunt van SpaItalia!

SpaItalia is een evenement dat bestaat uit een geslaagde mix van circuitrijden, animaties in de paddock en het samenkomen van invoerders en clubs. Twee...
error: Content is protected !!