Sterke deelnemerslijsten voor Fanatec GT World Challenge Europe

Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS heeft zijn deelnamelijsten voor het hele seizoen 2022 onthuld, met competitieve startlijsten voor zowel de Sprint Cup als de Endurance Cup-formaten. De aankondiging kwam tijdens de officiële testdagen van de serie op Circuit Paul Ricard, waar de meeste kanshebbers van dit jaar zich op het circuit voorbereiden op de openingsrace in Imola (1-3 april).

De Endurance Cup, die nu zijn 12e competitiejaar ingaat, heeft een uitgebreide grid van 52 auto’s aangetrokken om het kampioenschap van vijf ronden te betwisten, terwijl een aanzienlijk aantal toevoegingen wordt verwacht tijdens de TotalEnergies 24 Hours of Spa (28-31 juli). De Sprint Cup bevat 25 auto’s voor het hele seizoen, met behoud van hetzelfde niveau als in 2021.

De negen merken die vorig jaar deelnamen, zullen in 2022 weer op de baan zijn. De Duitse merken Audi, BMW, Mercedes-AMG en Porsche blijven goed vertegenwoordigd, net als de iconische Italiaanse supercarfabrikanten Ferrari en Lamborghini. Er is ook een sterk Brits contingent, met Aston Martin, Bentley en McLaren die allemaal op de deelnemerslijst staan. Dit zijn de teams die dit seizoen zullen strijden om de glorie.

ASTON MARTIN

De naam Beechdean AMR keert dit seizoen voor het eerst sinds 2014 terug naar Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS, met de al lang bestaande Aston Martin-partner die twee Endurance Cup-inzendingen zal binnenhalen. Dit is de eerste keer dat het Britse team internationaal met een paar GT3-auto’s rijdt, met teambaas Andrew Howard als eerste van de bevestigde coureurs voor 2022.

AUDI

Het merk uit Ingolstadt best vertegenwoordigd in Sprint en Endurance met nieuwe R8 LMS Evo II GT3 waarvan 12 Endurance Cup-inzendingen en 11 Sprint Cup-inzendingen.
Team WRT heeft een ongekende aanval met vijf auto’s gelanceerd voor het hele seizoen, waarbij Valentino Rossi zijn langverwachte overstap naar het GT-racen maakt, terwijl Saintéloc Racing, Attempto Racing en Tresor by Car Collection allemaal een paar auto’s in beide disciplines zullen inzetten. De line-up van het merk wordt aangevuld met Boutsen Racing, een nieuwe toevoeging aan de stal met zijn Endurance Cup-programma.

BENTLEY

De Franse ploeg CMR zal dit seizoen de vlag van Bentley blijven voeren. Het team van Charly Bourachot heeft een aantal sterke resultaten neergezet sinds de overstap naar de Continental GT3 in 2020 en zal proberen dit seizoen meer succes toe te voegen aan de sportgeschiedenis van de populaire machine. CMR zal deelnemen aan de Endurance Cup met een line-up met verlamde racer Nigel Bailly, die deelneemt met speciaal aangepaste handbedieningen.

BMW

Een van de meest langverwachte aspecten van het seizoen 2022 is de komst van een gloednieuwe BMW. De opvallende M4 GT3 wordt vertegenwoordigd door ROWE Racing, dat terugkeert naar de serie met een paar Pro-line-ups. Het Duitse team zal zich in het bijzonder richten op het behalen van een recorduitbreiding voor BMW tijdens de TotalEnergies 24 Hours of Spa, waarmee het record van de 25ste overwinning behaald wordt, nadat de vorige generatie M6 GT3 de overwinning behaalde bij zijn debuut in de Ardennen in 2016.

FERRARI

Ferrari heeft een fenomenale reeks van recente successen geboekt, waaronder de Endurance Cup-coureurstitel van vorig jaar en de overwinning van de TotalEnergies 24 Hours of Spa dankzij Iron Lynx. Het team zal dit seizoen opnieuw een paar Pro-opstellingen inzetten in de Endurance Cup, terwijl de volledig vrouwelijke Iron Dames-ploeg de Gold Cup-klasse zal aanpakken. Ferrari heeft verder Endurance-vertegenwoordiging van een paar AF Corse-auto’s, die beide ook de Sprint Cup zullen aanpakken.

LAMBORGHINI

Lamborghini blijft dit seizoen een populaire keuze. Serie-nieuwkomer GSM Novamarine zal zorgen voor vertegenwoordiging in de Sprint Cup, terwijl het Endurance-bod van het merk zal worden geleid door een paar Pro-auto’s van Emil Frey Racing. Lamborghini behoudt zijn sterke klassevertegenwoordiging dankzij Barwell Motorsport, AGS, Vincenzo Sospiri Racing en Leipert Motorsport, terwijl Emil Frey Racing ook terugkeert naar de Silver Cup op zoek naar een derde Endurance-kroon.

MCLAREN

McLaren’s aanwezigheid is voor het derde achtereenvolgende jaar gegroeid, met zes teams die strijden in de Endurance Cup en vier deelnemers die op jacht zijn naar Sprint-glorie. Garage 59 is teruggekeerd naar het Britse merk en zal een paar auto’s voor het hele seizoen inzetten, terwijl JOTA en JP Motorsport ook het volledige schema zullen aanpakken. De laatste zal een tweede Pro-auto toevoegen voor de Endurance Cup, terwijl Inception Racing het McLaren-contingent verder versterkt in het langeafstandskampioenschap.

MERCEDES-AMG

Mercedes-AMG zal dit jaar sterk aanwezig zijn dankzij 11 Endurance Cup-inzendingen en vijf auto’s die de Sprint Cup-glorie najagen. AKKA ASP blijft de grootste vertegenwoordiger in beide formaten, terwijl Sky Tempesta Racing zich bij de stal voegt voor een volledige seizoensinspanning. Verdere Endurance Cup-programma’s van HRT, Winward Racing, GetSpeed, SPS automotive performance en Madpanda Motorsport zorgen ervoor dat het merk in 2022 een grote kanshebber zal zijn.

PORSCHE

Porsche zal in 2022 opnieuw een rol spelen in de strijd om de algemene en klasse-onderscheidingen. Dinamic Motorsport heeft zich de afgelopen jaren gevestigd bij de leidende vertegenwoordigers van het merk en zal proberen die reputatie verder te versterken met zijn tweetal seizoensauto’s. Ze zullen tijdens Endurance Cup-evenementen worden vergezeld door nog twee machines van het bedrijf uit Stuttgart, met bewezen Porsche-vertegenwoordigers Allied Racing en Herberth Motorsport die ook deelnemen aan het langeafstandskampioenschap.

Stephane Ratel, oprichter en CEO van SRO Motorsports Group: “Ik ben erg blij om zulke competitieve en diverse deelnemerslijsten te presenteren voor het 2022 Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS-seizoen. We zijn verheugd dat er een solide 25 auto’s zijn bevestigd voor de Sprint Cup, terwijl de Endurance Cup weer op zijn best is met meer dan 50 auto’s voor het hele seizoen en veel sterke line-ups. Met nog verschillende teams die nog moeten worden bevestigd, wachten we op de definitieve nummers die in elke klasse zullen strijden, maar ik denk dat we nu al kunnen zeggen dat de Gold Cup een zeer succesvolle toevoeging is geweest in Endurance, terwijl de Silver Cup-opstelling weer is gegroeid. Ik ben er trots op dat deze serie zulke sterke en consistente grids blijft aantrekken, ondanks de uitdagingen van de afgelopen twee jaar. Nu, met deze spannende deelnemerslijsten en de komst van Valentino Rossi, kijken we ernaar uit om het publiek weer te verwelkomen op al onze evenementen in 2022. De aanblik van meer dan 50 auto’s die volgende maand op Imola van start gaan, is iets om echt naar uit te kijken.”

Bron: SRO Motorsport Group

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Mattia Binotto wordt nieuwe leider van Audi’s Formule 1-project

Mattia Binotto wordt de nieuwe leider van Audi's Formule 1-project, dat op 1 augustus begint. Audi bereidt zich voor op zijn intrede in de...

IAME Series Benelux: 5 winnaars openen hun palmares in Genk

Meer dan twee maanden na het raceweekend in Ostricourt gingen de IAME Series Benelux terug van start op het circuit van Karting Genk het...

Frikadelli Racing maakt gastoptreden in de GT World Challenge Europe

Frikadelli Racing zal van 26-28 juli 2024 een gastoptreden maken in de GT World Challenge Europe op de Nürburgring met hun Ferrari 296 GT3,...
error: Content is protected !!