Stienes Longin gaat voor winst in Venray

Dit weekend staat in het Nederlandse Venray de laatste race van het eerste seizoensdeel van de NASCAR Whelen Euro Series op het programma. Kampioenschapsleider Stienes Longin trekt met 17 punten voorsprong op PK Carsport-teammaat Nicolo Rocca naar Venray. Het NASCAR-debuut van Niels Albert wordt even uitgesteld, wegens administratieve problemen bij het uitreiken van de nodige licentie.

Honderd rondjes op het 0,88 km lange ovaal van Venray, dat is wat de Elite 1-rijders van de NASCAR Whelen Euro Series op zondag 14 juli voorgeschoteld krijgen. In tegenstelling tot het gebruikelijke NWES-format werkt elke categorie dit weekend slechts één race af (Elite 2 rijdt op zaterdag), wat de ambities van Stienes Longin nog hoger maakt.

“Eén race, dat betekent dat we niet echt op de banden hoeven te letten”, stelt de leider in de tussenstand. “Aanvallen van start tot finish dus, en zo heb ik het graag. Zeker in Venray. Ik hou heel erg van deze piste, en heb hier meestal ook al goed gepresteerd. Daarom wil ik zondag heel graag mijn eerste zege in Elite 1 laten optekenen.”

In 2016, het jaar van zijn Elite 2-titel, wist Longin beide races in Venray te winnen en ook bij de meest recente wedstrijd op de Nederlandse oval, in 2017, stond Longin op het podium. Om die eerste Elite 1-overwinning te veroveren is hij ook bereid iets meer risico’s dan gebruikelijk te nemen.

“Na Venray wordt er een tussenstand opgemaakt, voor we in het najaar de halve finales in Hockenheime en de finales in Zolder afwerken”, aldus de Leuvenaar, die dit jaar al zes keer op acht races als tweede finishte. “Voor die tussenstand wordt het slechtste resultaat van de eerste seizoenshelft geschrapt. Bij mij is dat een achtste plaats uit de eerste race in Franciacorta. Veel heb ik dus niet te verliezen.”

De wagen van Longin, de #11 Chevrolet Camaro van PK Carsport, zal in Elite 2 niet in actie komen. Het was gepland dat voormalig veldritwereldkampioen Niels Albert in Venray zijn NASCAR-debuut zou maken, maar administratieve problemen bij de aanvraag van een nieuwe medische keuring (nodig wegens het plaatsen van een defibrilator bij Albert) zorgden er voor dat Albert dit weekend niet over een geldige licentie kan beschikken. Uitgesteld is echter niet verloren, er wordt hard gewerkt om Albert later achter het stuur van een NASCAR-bolide te laten plaatsnemen.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

PSCB: Jan Lauryssen en Michael Cool verdelen de buit in Zolder

Na Nederland en Circuit Zandvoort, met een dubbele winst voor Niels Troost (Team GP Elite) was het op Circuit Zolder in België, tweemaal aan...

Spa 24H: TEAM RJN BEVESTIGT JOSH CAYGILL

Team RJN heeft hun deelname aan de Crowdstrike 24 Uur van Spa 2024 verder versterkt door FIA WEC McLaren-coureur Josh Caygill aan hun line-up...

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland keert terug naar Hongarije

Van 21 tot 23 juni 2024 zal de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland racen op de Hungaroring bij Boedapest, een circuit dat sinds 2014...
error: Content is protected !!