Stienes Longin: Weekend van ups en downs waar vooral pech de grootste spelbreker was

Tijdens de finale van de NASCAR Whelen Euro Series, afgelopen weekend op het Circuit Ricardo Tormo in het Spaanse Valencia, toonde Stienes Longin zich opnieuw als één van de snelste rijders van het Europese luik van het grootste stockcar-kampioenschap ter wereld. Helaas werd de Leuvenaar genekt door pech… en knullige tegenstanders.

Vier races werden er afgelopen weekend in Valencia afgewerkt. Twee met gewone punten aan het eind, twee met een mogelijke dubbele oogst. De prestaties van Stienes Longin samengevat: duidelijk op kop in de eerste race, podium in de tweede, derde op de grid in de derde, veertien plaatsen gewonnen in de vierde. “Prestaties die bewijzen dat de snelheid er zeker was”, concludeert Stienes Longin. “Maar helaas bleef het daar niet bij. Zo zorgde een kapotte koppeling er voor dat ik in de eerste race naast een zo goed als zekere zege greep.”

“Geen ramp, want door het podium van de tweede wedstrijd kon ik tijdens de finales op zondag nog veel goedmaken”, vervolgt de Leuvenaar. “Tot Olivier Hart me in de openingsronde van race drie tot drie keer toe aantikte en me uiteindelijk ook naast de baan duwde. Vreemd dat men zo een gedrag van een wildcard-rijder toelaat, maar ik stond wel aan de kant en moest de tweede finalerace van helemaal achteraan starten.”

In die laatste race van het seizoen wist Longin in de openingsronde al meteen twaalf (!) plaatsen te winnen, en na de tweede ronde lag hij al zesde. Bij een herstart wat later liep het echter mis. “Maggi tikte Ferrando er naast en die sleepte me mee. Dat kan gebeuren, zeker als je in het pak rijdt. Mijn wagen werd echter te zwaar beschadigd, en verder racen kon niet meer.”

Toch probeert Longin, dit jaar één van de vijf rijders die een race wist te winnen, het positieve te onthouden. “De ups en downs lagen dit weekend extreem ver uit elkaar”, stelt hij. “Maar niemand kan ontkennen dat de snelheid er was. Het PK Carsport-team heeft schitterend werk geleverd. Ik wil dan ook mijn teammaat Alon Day feliciteren met de titel. Het is een schitterende kerel, ik heb heel veel aan hem gehad dit seizoen. Verder houd ik er aan om na dit voor iedereen moeilijke coronajaar alle partners en sponsors te bedanken”, besluit Longin. “Hun steun doet enorm veel deugd. Ik kijk nu al uit naar volgend jaar!”

Racemail Press

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Fun Cup powered by Hankook: we zijn vertrokken!

Het seizoen 2023 van de Fun Cup powered by Hankook gaat dit weekend van start in Mettet. Op het menu staat een eerste race...

De Fun Cup en Torfs Compact Machinery verlengen hun samenwerking

Ook tijdens het seizoen 2023 van de Fun Cup powered by Hankook slaan Kronos Events en Torfs Compact Machinery de handen in elkaar.  De kleuren...

CrowdStrike 24 Hours of Spa klaar voor recordgrid met 72 auto’s

De CrowdStrike 24 uur van Spa is het prestigieus autosportevenement dat in de zomer van 2023 plaatsvindt in Spa-Francorchamps. Het evenement zal bestaan uit...
error: Content is protected !!