Stoffel Vandoorne pakt eindelijk de pole in Berlijn

Laatste keer goede keer moet Stoffel Vandoorne (Mercedes-Benz EQ) gedacht hebben aan het begin van de Super Pole. Met een tijd van 1:15.468 slaagt onze landgenoot er eindelijk in om nog eens de pole te veroveren in Berlijn. Sebastien Buemi (Nissan) en René Rast (Audi) vervolledigen de eerste drie posities op de startgrid.

Als Vandoorne straks deze lijn kan doortrekken tijdens de race maakt hij misschien nog een mooie kans voor de vice-titel, zeker omdat de beste rijders uit het klassement vooraan niet mee konden tijdens de kwalificaties. Onze andere Belg Jérôme D’Ambrosio moest ook vandaag weer tevreden zijn met een startplaats achteraan het deelnemersveld.

“Ik had dit nodig na de laatste paar races“, aldus Vandoorne. “Ik heb me hier in Berlijn niet als de sterkste gekwalificeerd en dat was onverwacht. Ik zat een beetje op de achterste voet na de training maar reed een goede ronde in de groepen en in de Super Pole. We hebben een lange race voor de boeg en er kan van alles gebeuren in de Formule E. Er staan ​​een paar verstandige jongens vooraan. Als we de dingen perfect uitvoeren met het racetempo dat we de afgelopen paar races hebben laten zien, zouden we een goed resultaat moeten behalen.”

Laat ons hopen dat Vandoorne de laatste wedstrijd van het seizoen in alle schoonheid zou mogen afsluiten, de race start om 19u.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIA WEC: Eerste pole voor de Porsche 963

Porsche Penske Motorsport heeft zijn eerste pole-position veroverd in het FIA World Endurance Championship WEC in Qatar. In een spannende strijd op het Lusail...

DTM: ENGSTLER KLAAR VOOR ZIJN TWEEDE SEIZOEN MET LAMBORGHINI

Luca Engstler maakt zich op voor nog een spannend seizoen in het DTM-kampioenschap, ditmaal als vertegenwoordiger van het Lamborghini Liqui Moly-team. Samen met Lamborghini-fabriekscoureur...

De KA100 maakt kartingsport meer toegankelijk

De nieuwe categorie KA100, die zijn opwachting maakt in de IAME Series Benelux 2024, verdeeld in twee klassementen (KA100 148 en KA100 158 –...
error: Content is protected !!