Supercar Challenge: Bob Herber domineert tweede race op Zandvoort

Bob Herber wint de tweede wedstrijd van de Supercar Challenge voor De Wilde en Van Eijndhoven. Ook deze keer bleef hij niet gespaard van problemen met zijn fraaie Lamborghini Super Trofeo. Zaterdag zag Herber de winst al aan zijn neus passeren door een lekke band waardoor hij de pits moest opzoeken. Maar ook nu was een extra bezoek aan de pits onvermijdelijk, door problemen met een wielmoer die achter was gebleven in de grindbak.

Voor de start van de tweede race vormden zich weer enkele donkere wolken boven het circuit, het bleef gelukkig bij enkele kleine regenspetters. Herber mocht vanaf de poleposition starten tijdens de rollende start, maar het was John De Wilde die met zijn maagdelijk witte Porsche 911 vanaf de derde startplaats Herber en Van Eijndhoven brutaal buitenom passeerde en als eerste de Tarzanbocht uitkwam.

Bart Arendsen was het snelste weg in de supersport 1-divisie voor Oscar Gräper en René Steenmetz. Mark Wieringa leidt de Sport divisie voor Danny Wagtmans en Chris Voet.

Aan de kop van het peloton werd er weer een mooie strijd geleverd in de GT klasse tussen de twee Porsches van De Wilde en Van Eijndhoven. Bart Arendsen weet net als gisteren opnieuw een mooie voorsprong uit te bouwen met zijn BMW 1 Serie GTR in de Supersport 1-divisie. Daarachter is er een fraai gevecht om de tweede plaats in de divisie tussen Gräper (Leon Cupra), Ruud Olij (BMW E92 M3) en René Steenmetz (Leon Cupra).

Wanneer Estella van der Wiel haar SEAT IbIza Cupra in de grindbak van de Hans Ernst-bocht parkeert, komt de safetycar de baan op. Omdat de pitwindow net is open gegaan profiteren sommige rijders optimaal van deze situatie, anderen juist niet omdat ze reeds eerder hun verplichte pitstop hadden uitgevoerd. Wanneer de safetycar terug binnen komt zit het hele deelnemersveld weer dicht bij elkaar. Het is vooral Bob Herber die het meeste kan profiteren van de safetycarperiode door een snelle stop en neemt de koppositie terug in handen, gevolgd door John De Wilde en Huub van Eijndhoven. Maar Van Eijndhoven krijgt nog een drive through vanwege een foutieve pitstop.

Ruud Olij die aan de leiding reed in de Supersport 1-devisie valt stil in de Hugenholtzbocht en moet hierdoor zijn plaats afstaan aan Bart Arendsen, gevolgd door René Steenmetz en derde man Marcel van der Maat. Er wijzigde niets meer aan de posities in deze klasse tot de zwart-wit geblokte viel.

In de Sport divisie gaat de winst naar Mark Wieringa, gevolgd door Bart van den Broeck met de Peugeot RCZ en Danny Wagtmans. Laatstgenoemde lag in de slotronde aan de leiding maar kreeg te kampen met een lekke band en moest uiteindelijk tevreden zijn met de derde plaats.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIM EWC: Sterk veld voor de 8 Uur van Spa Motos

Zevenendertig teams, waaronder 34 permanente FIM Endurance World Championship-ploegen, hebben zich ingeschreven voor het internationale motorrace-equivalent van een high-speed achtbaanrit, de 8 Uur van...

BMW M4 GT3 EVO onthuld op de Nürburgring

BMW M Motorsport heeft de nieuwste versie van hun succesvolle GT-racewagen, de BMW M4 GT3 EVO, gepresenteerd voorafgaand aan de 24 uur van de...

De parades, traditioneel hoogtepunt van SpaItalia!

SpaItalia is een evenement dat bestaat uit een geslaagde mix van circuitrijden, animaties in de paddock en het samenkomen van invoerders en clubs. Twee...
error: Content is protected !!