Supercar Challenge: Bob Herber wint eerste race op kletsnatte omloop

Bob Herber wint de eerste race van de Supercar Challenge op het Circuit van Zandvoort, de Lamborghini-rijder pakt zo het goud voor de jarige Hein Koopman (BMW Z4 GT3) en het duo Graper-Zumbrink (Leon Cupra). Het is circuit ligt er een beetje bedroefd bij, het is koud, nat en vooral de racefans zijn niet aanwezig vanwege extra COVID-19 maatregelen.

Vlak voor het startschot wordt gegeven gaan de hemelsluizen helemaal open, de wedstrijd zal achter de safetycar moeten starten wegens te moeilijke raceomstandigheden. Na drie ronden wordt het hele veld losgelaten, maar enkele rijders halen al in voor startfinish en er volgt een onderzoek door de wedstrijdleiding.

Alex Cascatãu neemt meteen de leiding in handen voor Lorenzo van Riet (Hyundai i30N) en Bart Arendsen (BMW 1 Serie). Bob Herber heeft het deze keer moeilijk om het vermogen van de Lamborghini onder controle te houden op het natte asfalt. Niet veel later spint de leidende Radical van Cascatãu in de Tarzanbocht en valt zo terug naar een vijfde plaats. Lorenzo van Riet voelt zich best goed op het kletsnatte wegdek en neemt de leiding over. Voor Cascatãu loopt het niet zo lekker, hij gaat eraf in de “Bocht Zonder Naam” en komt volledig vast te zitten in het grind. De wagen staat gevaarlijk en de safetycar wordt terug het asfalt opgestuurd. Ondertussen is de pitlane ook open en veel wagens benutten deze opportuniteit om binnen te komen.

Hein Koopman – Circuit Zandvoort 2020

Dillon Koster, koploper Lorenzo van Riet en Tim Coronel moeten een drive through penalty ondergaan vanwege een jumpstart. Maar er worden nog drie rijders bestraft wegens een te korte pitstop, Bart Arendsen en equipe Coronel-Uljee moeten een drive through doen, Koopman heeft 12 seconden te kort gestaan bij zijn pitstop en hij krijgt een stop and go.

Na de verplichte pitstops volgt er een herstart, deze keer pakt de equipe van De Kimpe-Speelman met hun VW Golf verrassend de leiding in handen, gevolgd door Bob Herber en Hein Koopman. Berry van Elk is de koploper in de Supersport 2, Jan Jaap van Roon ligt daar achter al op flinke achterstand. In de Sport divisie leidt Mark Wieringa met de Zilhouette gevolgd door de Peugeot van de Belgen Voet-Van den Broeck.

Max Veels – Circuit Zandvoort 2020

Henri Zumbrink en Bart Arendsen raken elkaar in het Scheivlak, maar kunnen beide verder en er worden geen straffen uitgedeeld. Bob Herber breidt zijn voorsprong aan kop verder uit op de koploper in de Supersport 1 divisie Equipe De Kimpe-Speelman. René Steenmetz in zijn Leon Cupra ligt tweede in de Supersport 1, gevolgd door een heel snelle Henri Zumbrink met een zelfde auto.

In de laatste ronde verliest de equipe Kimpe-Speelman ook nog hun koppositie in de Supersport 1 aan de ervaren Henri Zumbrink. In de Supersport 2 reed Berry van Elk probleemloos naar de winst. In de Sport divisie ging de winst naar Mark Wieringa in zijn Zilhouette.

Gerrit Vos – Circuit Zandvoort 2020
Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Legend Condroz Rally: Het deelnemersveld van de eerste editie krijgt vorm

Sinds de aankondiging dat de Royal Motor Club de Huy de Legend Condroz Rally zou organiseren, die gepland staat voor 10, 11 en 12...

Schubert Motorsport bovenaan voor Manthey EMA tijdens DTM-test in Hockenheim

Schubert Motorsport domineerde de DTM-testdagen op het circuit van Hockenheim, met René Rast als snelste coureur, gevolgd door teamgenoten Sheldon van der Linde en...

Henk Vossen opnieuw naar WRC Rally van Kroatië

Als op vrijdag 19 april in Zagreb de voor het Wereldkampioenschap meetellende Rally van Kroatië van start gaat, zal ook de Nederlandse routinier Henk...
error: Content is protected !!