Supercar Challenge: Daan Meijer wint de eerste race in de regen.

Een donkere lucht, koude zeebries en motregen meer was er niet nodig om de weersomstandigheden op het Circuit van Zandvoort te omschrijven voor de eerste racedag. Op de startgrid van de Supercar Challenge stonden 19 wagens op regenbanden klaar om aan hun eerste race van het seizoen te beginnen. Daan Meijer wint de eerste wedstrijd voor de equipe Dennis de Borst en Stan van Oord. 

Na één opwarmrondje achter de safetycar wordt het hele veld rollend losgelaten, Max Tubben gaat als eerste door de Tarzanbocht, op de voet gevolgd door Daan Meijer en Bob Herber. Philippe Haezebrouck met zijn fraaie Radical RXC zakt weg tot de 12de plaats terwijl Bas Barenbrug meteen de pits moet opzoeken, maar wat later opnieuw de race terug kan vervolgen. Bart Van den Broeck wordt aangetikt en raakt even de vangrail met zijn Peugeot. Hij weet de wagen naar de pits te brengen ondanks een lekke band en kan snel de race terug hervatten.

Bob herber

Supersport 1 divisie

In deze categorie wist Dennis de Borst zich in de kijker te rijden met zijn Hyundai i30N TCR, van bij het startschot kon hij meteen een kloof slaan van bijna 10 seconden op de BMW 1 serie van Bart Arendsen. Ruud Olij kon achter het stuur van zijn BMW E92 M3 ook heel wat weerwerk bieden en kon opklimmen tot een derde plaats in de klasse.

Dennis de Borst

Full course yellow – Safetycar

Met ongeveer een kwartier op de klok parkeert Philippe Haezebrouck zijn blauwe Radical in de grindbak van de Hans Ernsbocht. Hij slaagt er niet meer in de wagen op eigen krachten uit de benarde positie te bevrijden en er zit niets anders op dan het voertuig weg te slepen onder full course yellow. Onze landgenoot Patrick Engelen zal niet meer kunnen racen omdat de Radical uiteindelijk veilig dient geparkeerd te worden naast het circuit. Maar goed halfweg de wedstrijd moet de safetycar uitrukken omdat Oscar Gräper met zijn BMW E92 rechtdoor is geschoten in de Hans Ernstbocht. Uiteindelijk zal de takelwagen de BMW lostrekken waarna deze zijn avontuur kan verderzetten. Tijdens de safetycar gaat ook de Pit Window open. Toch vliegt Max Tubben tijdens deze procedure uit de Gerlachbocht en vliegt alsnog de grindbak in. Ook hij slaagt er niet in om op eigen krachten zijn weg verder te zetten en verliest zo alle kansen op een mooie plaats met zijn BMW M4 Silhouette.

Philippe Haezebrouck – Patrick Engelen

Pitstops

Na een bezoek aan de pitlane heeft Daan Meijer opnieuw de leiding overgenomen van Bob Herber, die op de voet gevolgd wordt door Stan van Oord in zijn Hyundai. Wanneer de safetycar van het toneel verdwijnt en de herstart ingezet wordt, slaagt Max Tubben (BMW M4 Silhouette) erin nog voor start-finish de koppositie over te nemen. Maar door zijn enthousiasme schiet hij gelijk rechtdoor in de Tarzanbocht en parkeert zijn wagen in de bandenstapels. Het lukt hem niet om op eigen krachten los te komen en wordt wederom weggesleept om zijn weg te kunnen vervolgen.

Tijdstraffen

Met nog minder dat een kwartier op de klok worden de eerste twee straffen toegekend vanwege te korte pitstops. Wieringa die op dat moment aan de leiding hing in de Sport divisie deelt in de klappen. Ook de broers Van den Berg krijgen 30 seconden straf vanwege het inhalen achter de safetycar. Bart Arendsen is ook nog niet zeker van zijn derde plaats in de Supersport 1 divisie, omdat zijn splitter loszat van de BMW 1 en daarvoor een vlag kreeg, maar deze naar eigen zeggen niet zag door condens aan de binnenkant van de voorruit is het nog afwachten wat de stewards gaan beslissen.

Max Tubben

Uiteindelijk komt Daan Meijer (BMW Z4 GT3) als eerste onder de zwart-wit geblokte door na een vreemde wedstrijd voor de equipe Dennis de Borst en Stan van Oord (Hyundai i30N TCR), laatstgenoemde werden ook nog winnaar in hun klasse. In de Sportklasse stonden Jack Hoekstra en Pieter de Jongh op het hoogste ereschavot met hun Zilhouette.

Jack Hoekstra – Pieter de Jongh
Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIM EWC: Sterk veld voor de 8 Uur van Spa Motos

Zevenendertig teams, waaronder 34 permanente FIM Endurance World Championship-ploegen, hebben zich ingeschreven voor het internationale motorrace-equivalent van een high-speed achtbaanrit, de 8 Uur van...

BMW M4 GT3 EVO onthuld op de Nürburgring

BMW M Motorsport heeft de nieuwste versie van hun succesvolle GT-racewagen, de BMW M4 GT3 EVO, gepresenteerd voorafgaand aan de 24 uur van de...

De parades, traditioneel hoogtepunt van SpaItalia!

SpaItalia is een evenement dat bestaat uit een geslaagde mix van circuitrijden, animaties in de paddock en het samenkomen van invoerders en clubs. Twee...
error: Content is protected !!