Supercar Challenge: Deldiche Racing ook in de tweede race oppermachtig

Ook tijdens de tweede race van het weekend was de concurrentie niet opgewassen tegen de Norma’s van Deldiche Racing. Sam de Jonghe slaagde erin zijn teamgenoot Luc de Cock in te halen om zo onbedreigd zijn weg verder te zetten naar de eindzege. Deze keer kon Bob Herber zijn winst bij de GT’s wel verzilveren, na de wedstrijd kreeg de Lamborghini-rijder wel nog een straf van tien seconden toebedeeld vanwege het overschrijden van de track limits. Ook deze keer stond er weer geen maat op de BMW E46 M3 GTR van
Marcel van de Maat in de Supersport 1 divisie. Chris Voet en Bart van den Broeck reden ondanks alle problemen zaterdag naar een fraaie winst met de Peugeot RCZ Cup in de Sport divisie.

Ook deze keer waren het de drie Deldiche Norma’s die samen met Bob Herber, snelste bij de GT’s, de eerste twee rijen vormden voor de tweede wedstrijd van de Supercar Challenge op TT Circuit Assen. Thomas Piessens ging als snelste van start voor Tim Joosen en Tom Boonen. Dennis de Borst kwam als snelste weg met de Hyundai i30N TCR in de Supersport 1 divisie. De BMW van Bart Arendsen die met pech niet meer kon deelnemen, had van teambaas Hein Koopman een plaatsje gekregen op de BMW M6 GT3 samen met Nicky Catsburg die in de GT’s uitkomen. In Supersport 2 staan beide kemphanen Cees Lubbers en Robin Greenhalgh naast elkaar op de grid. Pieter de Jong is de snelste in de Sport divisie met de Zilhouette.

Cor Euser

Het hele veld vertrekt vanuit een rollende start na de opwarmronde, maar het is Tim Joosen die meteen de leiding overneemt van polesitter Thomas Piessens. Ook Cor Euser kent weer een wereldstart en pakt meteen de derde plaats op Bob Herber in. Ook de BMW M6 GT3 van Catsburg was meteen goed mee en lag als derde GT op de vijfde plaats algemeen. Enkel de Norma van onze landgenoot Tom Boonen heeft het wat moeilijker en zakte terug naar de zesde plaats. Dennis de Borst was opnieuw de snelste in de Supersport 1 divisie net zoals Robin Greenhalgh in Supersport 2. Leider Tim Joosen probeerde een bijna onmogelijke inhaalactie op een BMW voor de Ruskenhoek en spint van de baan. De ongeduldige Norma kan door, maar verliest wel zijn koppositie aan Thomas Piessens.

Tom Boonen

De Lamborghini Super Trofeo van Bob Herber draait op volle toeren en kan de Marc II V8 van Cor Euser passeren. Nicky Catsburg valt ondertussen stil met oliedruk problemen, hij kan nog wel de pits op eigen krachten bereiken maar moet toch uiteindelijk opgeven. Tom Boonen ondervindt dezelfde problemen als gisteren met de toerentalsensor en zakt terug in de klassering.

De safetycar verschijnt op de baan nadat het linker achterwiel van Mark Wieringa is afgebroken in de Haarbocht.  De Zilhouette staat op een vervelende plaats, maar net op dat moment gaat ook de pitwindow open. Alle wagens duiken gelijk de pits in voor hun verplichte pitstop en eventuele rijderswissel.

Met nog een dikke 25 minuten op de klok verlaat de safetycar het asfalt en gaat alles terug op groen. Luc de Cock , die het stuur heeft overgenomen van Tim Joossen is de nieuwe leider. Maar teamgenoot Sam Dejonghe, die de plaats van Piessens heeft overgenomen, komt ronde na ronde dichterbij op De Cock. Bob Herber blijft koploper bij de GT’s, Marcel van de Maat in de Supersport 1 klasse en Jerome Greenhalgh in de Supersport 2.

Chris Voet en Bart van den Broeck

In de Sport divisie zijn het toch weer onze landgenoten Chris Voet en Bart van den Broeck die zich van de laatste startrij naar voren hebben gewerkt met hun Peugeot RCZ Cup. De twee Belgen van Traxx Racing kwamen pas gisteren naar Assen toe en misten de kwalificatie van vrijdag. In de eerste race kende het duo veel problemen en moesten ze opgeven, maar vandaag rijden ze naar de overwinning toe.

Ondertussen heeft Sam De Jonghe de koppositie van Luc de Cock overgenomen en bouwt hij langzamerhand zijn voorsprong uit. In de GT-klasse blijft het spannend tot de laatste ronde. Bart Arendsen gaat rond achter Bob Herber en komt met amper een verschil van 0.580 seconde over de finishlijn. Na de wedstrijd kreeg Bart Arendsen alsnog de winst in de GT’s op zijn naam nadat Bob Herber een tien seconden straf kreeg toebedeeld vanwege het overschrijden van de tracklimits. Maar Arendsen stond eerst ingeschreven op de BMW M6 met Catsburg en had nu plaatsgenomen op de Z4 GT3 in plaats van Koopman. De Z4 werd uiteindelijk uit de uitslag geschrapt waardoor Bob Herber alsnog op het hoogste schavot mocht plaatsnemen in de GT divisie, voor Cor Euser en Max Tubben. Ook Daan Meijer zag zijn derde plaats in rook opgaan bij de GT’s na een straf van 45 seconden vanwege te hard rijden in de pitstraat.

Marcel van de Maat

Ook deze keer is niemand opgewassen tegen de snelheid van Marcel van de Maat in de Supersport 1 divisie. De BMW E46 M3 GTR heeft een voorsprong van ruim zeven seconden op Stan van Oord en Ruud Olij. Ook vader en zoon Greenhalgh winnen opnieuw de Supersport 2, terwijl het Belgische Traxx Racing wint voor Pieter de Jong en Jan Berry Drenth met hun Zilhouettes.

Het duo Piessens-De Jonghe wint met hun Norma onbedreigd de wedstrijd voor hun Deldiche teamgenoten Joosen-De Cock. Tom Boonen werd ondanks de problemen derde in zijn klasse.

vader en zoon Greenhalgh
Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

ADAC GT Masters: Haupt Racing Team zet pole om in jubileumoverwinning

David Schumacher en Salman Owega van het Haupt Racing Team hebben op de Nürburgring hun tweede seizoensoverwinning behaald tijdens de 250e jubileumrace van de...

ADAC GT Masters: Pole voor Schumacher in jubileumrace

David Schumacher heeft de pole position veroverd voor de jubileumrace van de ADAC GT Masters op de Nürburgring. Tijdens de kwalificatie op zondag zette...

FIA WEC: Sarah Bovy zet pole in LMGT3

Het Iron Dames team heeft de pole position behaald voor hun Zuid-Amerikaanse debuut in de 6 Uur van São Paulo, onderdeel van het FIA...
error: Content is protected !!