Supercar Challenge: Deldiche Racing te sterk voor de concurrentie op vrijdag

Van zomer was vandaag niet veel te zien op het Hollandse circuit in Assen. Donkere wolken en vooral hevige regenbuien overheerste het grootste deel van de dag, af en toe kwam het zonnetje eens piepen en werd het asfalt droog voor een korte periode. Niet de gemakkelijkste omstandigheden voor de piloten uit de Supercar Challenge die op het einde van de dag hun snelste twee tijden moesten neerzetten voor de races van morgen en zondag. In het begin van de kwalificatie scheen het zonnetje boven het TT Circuit Assen, maar het asfalt lag er nog steeds nat bij en dus vertrokken de wagens op regenbanden voor het eerste gedeelte van de sessie. Naarmate het veld rondjes begon te draaien kwam er al snel een droge rijlijn op het circuit. Het ideale moment om over te schakelen op slicks, uiteindelijk viel na tweederde van de sessie de snelste tijd van Deldiche Racing op het kwalificatiescherm.

In het eerste gedeelte van de sessie prijkten de vier Norma’s bovenaan op het scherm, maar wanneer niet veel later Nicky Catsburg zich met de BMW M6 van Koopman Racing op de piste waagt, sneuvelen de vier snelste tijden van de Norma’s allemaal.

NICK CATSBURG

Wanneer het asfalt bijna helemaal droog is duwen de drie Deldische Norma’s alsnog de nieuwkomer Nick Catsburg terug naar een vierde plaats. Het duo Piessens-Dejonghe zetten de snelste tijd neer, gevolgd door de equipe Joosen-De Cock. Onze ander landgenoot Tom Boonen pakt de derde plaats algemeen. De Norma van Berg-Cascatau krijgt te kampen met technische problemen en wordt slechts 16de 

BOB HERBER

In de GT klasse verslaat toprijder Nicky Catsburg de Lamborghini van Bob Herber, met amper een verschil van iets meer dan drie seconden. Gezien de internationale ervaring van Catsburg is dit zeker geen slechte prestatie van Herber. Op de derde plaats vinden we het duo Cor Euser-Henk de Jong met de Marc II V8, die in de slotfase twee plaatsen moesten toegeven.

Stan van Oord

Stan van Oord pakt de pole position in de Supersport 1 divisie met zijn Hyundai I30N, voor Bart Arendsen in zijn BMW 1 Serie GTR en Robert van den Berg met de BMW E90.

Ted van Vliet

In de Supersport 2 laat Ricardo van der Ende zien dat hij de snelste is net zoals Mark Wieringa voor de Sport divisie.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIA WEC: Eerste pole voor de Porsche 963

Porsche Penske Motorsport heeft zijn eerste pole-position veroverd in het FIA World Endurance Championship WEC in Qatar. In een spannende strijd op het Lusail...

DTM: ENGSTLER KLAAR VOOR ZIJN TWEEDE SEIZOEN MET LAMBORGHINI

Luca Engstler maakt zich op voor nog een spannend seizoen in het DTM-kampioenschap, ditmaal als vertegenwoordiger van het Lamborghini Liqui Moly-team. Samen met Lamborghini-fabriekscoureur...

De KA100 maakt kartingsport meer toegankelijk

De nieuwe categorie KA100, die zijn opwachting maakt in de IAME Series Benelux 2024, verdeeld in twee klassementen (KA100 148 en KA100 158 –...
error: Content is protected !!