Supercar Challenge: Door een overdaad aan straffen pakken Piessens en Verbergt opnieuw de zege

Met bijna 300 overtredingen op track limits ontbrak enkel nog de deurwaarder om een record te plaatsen in het Guinness world record book 2021. De Ginetta LMP3 van Max Aschoff kwam deze race dan wel als eerste onder de geblokte door, met een tijdstraf van 15 seconden werd de Duitser alsnog naar de tweede plaats verwezen voor het overschrijden van de track limits. Ook Dirk en Bas Schouten kregen dezelfde sanctie opgelegd en moesten tevreden zijn met de derde plaats, maar bleven wel winnaar in de GT divisie. Thomas Piessens en Tim Verbergt kwamen aanvankelijk als derde over de finishlijn, maar werden nadien uitgeroepen als overall winnaar en beste in hun CN divisie.

Ook in de tweede race gebruikte Max Aschoff elke pk om na de start als eerste weg te komen, gevolgd door Catsburg en Verbergt, die zij aan zij richting Eau Rouge stormden. Catsburg wist de Deldiche Racing Norma van Verbergt achter zich te houden en ging snel achter de LMP3 aan, die hij nog voor het einde van de openingsronde wist te passeren. Onze landgenoot Chris Voet kende minder geluk, hij parkeerde zijn Peugeot bij Bruxelles in de grindbak. De wagen van Voet werd snel weggesleept onder SC-procedure, waarna de Belg weer verder kon racen.

Eens het volle veld weer op kruissnelheid was stond Dennis de Borst aan de leiding in de Supersport 1 divisie, gevolgd door Ruud Olij en Benjamin van den Berg. In de Supersport 2 klasse had Bart Drost de leiding in handen voor zijn BMW Dayvtec collega André Seinen. In de Sport divisie leidde Pieter de Jong voor zijn Zilhouette strijders Mark Wieringa en Mark Jobst. 

De Deldiche Norma van Tom Boonen bleek tijdens de tweede race op zondag geen last meer te hebben van technische mankementen. Vertrokken vanaf de 12de startrij had onze ex-wielrenner zich al snel opgewerkt naar een achtste plaats algemeen. Nicky Catsburg kon geen weerstand bieden met de BMW M6 tegen de veel krachtigere Norma van Verbergt en de LMP3 van Aschoff. Net als in de eerste race kon Dirk Schouten het juiste ritme vinden en slaagde hij er opnieuw in Bob Herber naar de vijfde plaats algemeen terug te dringen. 

Na het openen van de pitwindow en de rijderswissels bleek er nog weinig discipline over onder de coureurs bij het naleven van de track limits. Zowel de wedstrijdleiding als de Marshalls konden de hoeveelheid aan overtredingen niet meer bij houden. Vooraan werd het publiek getrakteerd op een spannende strijd tussen vijf verschillende wagens die binnen anderhalve seconde van elkaar reden. De Lamborghini Super Trofeo van Herber was even de nieuwe koploper, maar moest al snel Bas Schouten en Thomas Piessens voor zich dulden. Ook Bart Arendsen en Aschoff verwezen Herber niet veel later terug naar een vijfde plaats algemeen.

In het laatste deel van de race kwam Aschoff terug flink opzetten tot een halve seconde achter koploper Bas Schouten. De BMW M6 GT3 was duidelijk niet opgewassen tegen de brute kracht van de veel snellere LMP3. Aschoff pakte opnieuw de leiding over van Schouten, die op zijn beurt weer moest uitkijken voor de opstomende Deldiche Norma van Thomas Piessens. Uiteindelijk bleef de algemene volgorde ongewijzigd tot de zwart-wit geblokte een einde maakte aan de laatste race van het weekend.

De snelste uit de Radical/Praga klasse was Axel Vanoosthuyse die zich naar een zesde plaats algemeen had gereden. Bob Herber verloor in de laatste fase van de wedstrijd nog veel plaatsen door een aanlopende band, en moest kortstondig de pits opzoeken om dit euvel te laten verhelpen.

Koploper Robert van den Berg kreeg het in de slotfase nog zeer moeilijk wanneer hij de hete adem van achtervolger Stan van Oord in zijn nek voelde. Elke ronde wist de FEBO Racing coureur iets van zijn achterstand weg te werken. De broers Van den Berg werden uiteindelijk nipt de winnaars van de Supersport 1 divisie, gevolgd door het duo Dennis Borst/Stan van Oord en de BMW E92 M3 van Ruud Olij en Donald Molenaar. Maar net als bij het algemeen podium kreeg ook het winnende duo Van den Berg een tijdstraf van 20 seconden vanwege het negeren van de track limits en zakte terug naar een tweede plaats in hun klasse. Dennis Borst en Stan van Oord pakten onverwacht toch nog de winst en vergroten daarmee hun voorsprong in de titelstrijd, die eind van deze maand wordt beslist in Assen. In de Sport divisie was het toch uiteindelijk Mark Wieringa die Bas Barenburg naar de tweede plaats terug verwees, met equipe Hoekstra/De Jong als derde.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

24H Le Mans: Tweede plaats op het LMGT3-podium voor WRT

BMW M Motorsport maakte een opmerkelijke terugkeer naar de 24 uur van Le Mans na 25 jaar afwezigheid, met zowel hoogte- als dieptepunten tijdens...

24H Le Mans: Opnieuw zege voor Ferrari

De #50 Ferrari AF Corse 499P Hypercar, bestuurd door Antonio Fuoco, Nicklas Nielsen en Miguel Molina, won de 24 uur van Le Mans 2024....

24H Le Mans: Opgave voor Dries Vanthoor

De WRT BMW Hybrid V8 met het nummer 15 is uitgeschakeld in de 24 uur van Le Mans na een crash van Dries Vanthoor...
error: Content is protected !!