Supercar Challenge: Gamma Racing Day met 90.000 enthousiaste toeschouwers

Met volgepakte tribunes en 47 auto’s op de baan was de traditionele Gamma Racing Day op TT Circuit Assen voor de deelnemers aan Supercar Challenge weer een prachtige ervaring. In elke divisie andere winnaars van de twee races en dat toont maar weer eens aan dat de concurrentie groot is en elke rijder tot het uiterste moet gaan om de zege te pakken.

Max Weering en Cor Euser verdeelden de winst bij de GT divisie. Waar vaak de Porsches overheersen waren het dit keer de Lamborghini Super Trofeo van Weering en de fraaie Marc II V8 van Euser die op in de races als eerste over de finish reden.
 
In de Supersport 1 wisten klassementsleiders Dennis de Borst en Stan van Oord niet naar het podium te rijden, de zeges waren nu voor de equipes Ted van Vliet en Bert van der Zweerde in race 1 en Thijmen Nabuurs en Lorenzo van Riet in de tweede race.
 
De equipe van Bart en Joop Arendsen de verrassende winnaar van de eerste race in Supersport 2. In de tweede race stelden de jonge klassementsleiders Maxime Oosten en Milan Teekens orde op zaken, na een start vanuit de pitstraat wisten ze toch naar de hoogste trede van het podium te rijden. 

Ook in de Sportklasse een verrassende winnaar van de eerste race, Priscilla Speelman zag de leidende Henk Tappel uitvallen en stuurde haar Clio als eerste over de finish. In de tweede race nam Tappel revanche met een overwinning, waarmee hij zijn illustere serie van zeges en uitvalbeurten weer een vervolg gaf en de score brengt op vijf zeges en even zoveel uitvalbeurten.

De waterstof aangedreven Forze VIII haalde in de eerste race de finish niet, maar het enthousiaste studenten team kon na de tweede race wel feest vieren, want de roze bolide kwam als tweede over de finish en dat werd met luid gejuich ontvangen.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Jimmy D’hondt gaat voor drie op een rij in de BRC Master Cup

Mede omdat Roger Hodenius en Jos Verstappen hun kansen niet verdedigden in de laatste wedstrijd van het seizoen in Spa, werd Jimmy D'hondt vorig...

Jan Lauryssen met Belgium Racing op zegejacht in GT Cup Europe

Jan Lauryssen verdedigt in 2024 de kleuren van het Limburgse Belgium Racing Team. De Kempenaar ontpopte zich de voorbije seizoenen tot een referentie in...

Rally van Haspengouw: De Clio’s favoriet tussen de boomgaarden

Ook dit jaar zorgt de 2WD Trophy voor een lage instapdrempel in het Kroon-Oil Belgian Rally Championship. In de 2WD Trophy wordt immers gereden...
error: Content is protected !!